Graslanddemo Ehlo NK10500 en NK3300F

  Eind juni organiseerde Terranis een graslanddemo met machines van Ehlo. Terranis is een jong bedrijfje dat zich toespitst op niches in ondermeer graswinning.

ELHO NK10500 en NK3300F

Terranis-2277De ELHO vlindermaaier is zowel verkrijgbaar zonder (NK) als met (NM) kneuzer. Op de demo was de machine zonder kneuzer aan het werk. De werkbreedte is aanpasbaar tussen 9.4 tot 10.5 meter. In combinatie met GPS sturing en hoeksensoren zorgt dit ervoor dat er steeds optimaal kan gewerkt worden: In bochten schuiven de achterste maaiers op om zo nauw mogelijk bij het maaiveld van de frontmaaier aan te sluiten.

Terranis-2273Het GPS systeem zorgt eveneens voor een 1-druk bediening om op de kopakker de maaiers op het juiste moment te heffen.
Het AutoBalance systeem zorgt voor de optimale bodemdruk: deze zorgt voor een minimale druk wat de belasting op de machine verminderd, het ruwvoer zuiverder houdt en het brandstofverbruik verminderd.
Met één druk op de knop is de positie van en naar transport en maaien geautomatiseerd, wat tijd spaart en uiterst gebruiksvriendelijk is. Tevens is de vlindermaaier ook beschikbaar voor tractoren met omkeerinrichting.

Terranis-2280De NK3300F Frontmaaier heeft het ‘ELHO Pendulum Centre System’, dit is een speciale ophanging die zowel om de X, de Y als de Z-as kan balanceren. Dit zorgt voor een optimale bodemvolging en in samenwerking met de HydroBalance toch voor een minimale bodemdruk.

%d bloggers liken dit: