Gezocht: Mechanieker

Tijdens een persconferentie eerder deze week stelde Fedagrim de website Agrojobs.be voor aan het grote publiek. Deze website is een antwoord op de vraag vanuit de sector naar geschoolde werkkrachten. Op dit ogenblik zijn er meer dan 700 vacatures in de landbouwmechanisatiesector die open blijven staan.

Een boeiende job met toffe collega’s en afwisselende werkomstandigheden is wat vele mensen zoeken, en toch blijven de vacatures in de landbouwsector open staan. Het negatieve imago dat de sector naar de buitenwereld toe heeft speelt hier een rol in, maar de oorzaken voor het tekort aan werkkrachten gaan verder dan dat. De pool van (jonge) mensen met interesse in landbouwmachines neemt af, er is de concurrentie met andere technische sectoren en jongeren maken alsmaar minder de keuze voor een technische opleiding.

Om het tekort aan geschoolde krachten te doen afnemen lanceert Fedagrim de websites agrojobs.be en gardenjobs.be waar de vacatures in de land- en tuinbouwsector op gebundeld worden. Deze websites worden ondersteunt met een poster- en flyercampagne in scholen en via social media. Het kroonstuk van de campagne wordt een actief thema-eiland op Agribex.

 

%d bloggers liken dit: