Fronthef bedienen met uw smartphone?

U wilt uw fronthef met uw smartphone bedienen? Het kan straks! Zuidberg Frontline Systems heeft het afgelopen jaar veel Europese gebruikers van landbouwtrekkers geïnformeerd naar de wensen voor de toekomst. En dit was één ervan. “Normaliter heb je een beperkt bedieningssysteem in de trekker waarmee je de fronthef kan bedienen. EFC Mobile (elektronic frontlift control) is een geavanceerde bediening welke eenvoudig met een smartphone of tablet te bedienen is.

Karl Selles legt uit: “Het unieke van dit nieuwe systeem welke in 2016 op de markt komt, is dat het gebruik maakt van een Android applicatie. Normaal gesproken hebben we een bedieningskastje met een aantal draaiknoppen die de fronthef bedienen. Maar de functies staan dan vast en over 20 jaar doet het systeem nog precies wat het de 20 jaar daarvoor ook heeft gedaan. Bovendien heeft iedere knop hooguit één of twee functionaliteiten. Wil je bijvoorbeeld meer geavanceerde functies dan ben je al snel 20 knoppen verder. Dat is niet meer gebruikersvriendelijk en niet meer praktisch en dus geen optie voor Zuidberg”.

Voordelen van Android
De Zuidberg EFC Mobile maakt gebruik van een Android applicatie. Hierdoor is deze functioneel op een tablet of smartphone en staat in verbinding d.m.v. bluetooth. Dus geen kabels en stekkers meer in de trekkercabine. Een voordeel van een Android applicatie is dat het toekomst georiënteerd is. Wanneer bijvoorbeeld over vijf jaar een vraag vanuit de markt komt voor een andere functie die Zuidberg dan ontwikkelt, kan dat vrij eenvoudig worden geupdate door verbinding te maken met het internet. De eindgebruiker heeft deze dan gelijk tot zijn beschikking. Dit is een uitermate groot voordeel. Een traditioneel bedieningskastje is vijf jaar later alweer verouderd.

Grenzenloos uitbreidbaar
Het systeem is zeer gebruikersvriendelijk. De functies zijn eenvoudig te bedienen en bovendien softwarematig uitbreidbaar. Het EFC Mobile systeem maakt gebruik van één van de ventielen van de trekker, wat inhoud dat het is geïntegreerd in het kopakkermanagement. En dat biedt grote voordelen. Wanneer je gebruik maakt van een eigen smartphone of tablet is dat weer prijsgunstiger dan dat er extra ventielen of bedieningspanelen aangeschaft moeten worden.

Functionaliteiten EFC Mobile
Verschillende functionaliteiten zoals positieregeling, hefhoogte, hefdiepte en de instelbare hef- en daalsnelheid zijn met deze fronthef-app mogelijk. Daarnaast kunnen alle instellingen die zijn ingevoerd ook per werktuig op de trekker worden opgeslagen. Ook de drukregeling (zaaibedbereiding), drukontlasting (sneeuwschuiven, frontmaaiers) en weegfunctionaliteit om te wegen hoeveel kilogram er aanwezig is in de fronthef, automatische PTO-schakeling behoort tot de mogelijkheden.

2016 beschikbaar
Zuidberg EFC Mobile is in 2016 beschikbaar en geschikt voor trekkers die voorzien zijn van Canbus-besturing en elektrische ventielen.
De nieuwe generatie EFC is verkrijgbaar in de Basis en Pro uitvoering. De basisuitvoering biedt een standaardpakket aan functies waar de Pro-uitvoering is uitgebreid met een geavanceerde drukregeling, weegfunctie en elektrisch geschakelde dansonderdrukking. Richtprijs (exclusief tablet of smartphone) euro 1.000,- voor een EFC Mobile en 2.000,- voor de EFC Pro Mobile.

%d bloggers liken dit: