Fliegl wint Bluetooth Breakthrough Awards in Las Vegas

Eerder deze week won Fliegl in Las Vegas de Bluetooth Breakthrough Awards voor hun Tracker systeem. De fabrikant kreeg voor dit systeem eerder al een zilveren medaille op Agritechnica.

Beacon_FlieglHet Fliegl Tracker systeem bestaat uit bakens (beacons) die gemonteerd worden op oogstmachines, overlaadwagens en andere transportsystemen. De beacons staan onderling met elkaar in verbinding en geven gegevens door die de gebruiker in staat stellen de hele transportketen gemakkelijk te controleren. Doordat elke beacon zijn eigen identificatie heeft kan precies gevolgd worden welke oogstmachine in welke overlaadwagen, kipper of afschuifwagen en uiteindelijke vrachtwagen gelost heeft. Omdat ook het geloste gewicht in de gegevensstroom zit kan ook voorkomen worden dat vrachtwagens overladen de baan opgestuurd worden.

Beacon_IllustrationEen beacon bestaat uit een kastje met daarin de bluetooth zender/ontvanger, batterij en de nodige elektronica. Franz HöpfingerOmdat de communicatie tussen de bakjes automatisch verloopt is er geen extra werkdruk voor de gebruiker en wordt de kans op menselijke fouten sterk gereduceerd.

De Bluetooth Special Interest Group kent Fliegl de prijs toe omwille van de verhoogde voedselveiligheid die gepaard gaat met het gebruik van het Fliegl Tracker systeem.

%d bloggers liken dit: