Fliegl Büffel in actie !

Op 27 september jl werd de Fliegl Büffel voor het eerst in werking voorgesteld aan een internationaal gezelschap bestaande uit medewerkers, importeurs en dealers.

De Büffel is een opraap/overlaadwagen voor gras en aanverwante producten die het gewas opraapt, snijdt en via een band op de afvoerwagens brengt. Daar waar de eerste Büffels nog waren uitgerust met een “geleende” opraper en snijrotor was deze voorzien van een eigen ontwikkeling. De Fliegl rotor heeft 49 messen die dubbel kunnen worden gebruikt waardoor men op een snijlengte komt van 3 cm.

Verder is aan het concept niets gewijzigd ; een kleine voorraadbunker van 10 m³ zodat men bij het wisselen van wagen of bij het draaien op het kopeinde niet hoeft stil te staan en het overladen met een band die weinig kracht vraagt en niet kan verstoppen bij bvb suikerrijk gewas. Een telescoopas zorgt voor een stabiele werking van de machine , zelfs bij oneffen terrein.

De Fliegl Büffel zal nu verder worden uitgetest in de praktijk en zal vanaf 2020 beschikbaar zijn voor de Belgische en Nederlandse markt.

%d bloggers liken dit: