Fliegl Büffel in actie op de Belgische velden

Sinds kort beschikt Ludo Pauwels, invoerder van Fliegl in de Benelux, over een Fliegl Büffel als demonstratie machine. Het is de eerste keer dat de Fliegl Büffel voet zet in de Benelux. De Fliegl Büffel werd voorgesteld op Agritechnica 2017, maar is nu beschikbaar voor de Belgische en Nederlandse markt. Momenteel wordt de machine doorheen de Benelux gedemonstreerd. .

Naast de Fliegl Büffel is er ook een ROC bandhark actief op het veld. Sinds 1 april neemt Ludo Pauwels bvba het importeurschap van ROC bandharken voor België en Luxemburg op zich.

De Büffel is een opraap/overlaadwagen voor gras en aanverwante producten die het gewas opraapt, snijdt en via een band op de afvoerwagens brengt. Daar waar de eerste Büffels nog waren uitgerust met een “geleende” opraper en snijrotor is deze momenteel voorzien van een eigen ontwikkeling. De Fliegl rotor heeft 49 messen die dubbel kunnen worden gebruikt waardoor men op een snijlengte komt van 3 cm.

Verder is aan het concept niets gewijzigd ; een kleine voorraadbunker van 10 m³ zodat men bij het wisselen van wagen of bij het draaien op het kopeinde niet hoeft stil te staan en het overladen met een band die weinig kracht vraagt en niet kan verstoppen bij bvb suikerrijk gewas. Een telescoopas zorgt voor een stabiele werking van de machine , zelfs bij oneffen terrein. Door de schuifas en het lage gewicht is de bodemdruk bij de Büffel in combinatie met een tractor minder dan bij een opraapwagen of een hakselaar.

 

%d bloggers liken dit: