Fliegl bietenlosband Ruby

Bij het aanleggen van een bietenhoop op de kopakker is het een gekend probleem dat er vaak diepe sporen worden gereden met de kipwagens. Daardoor gaan er heel wat bieten verloren wanneer de “muis” de bieten komt reinigen en laden op vrachtwagens.

Fliegl heeft daarom  voor zijn afschuifwagens een nieuwe overlaadband ontwikkeld voor het afvoeren van suikerbieten , de Ruby.

sized_IMG_8897De Ruby wordt eenvoudig gemonteerd achteraan de afschuifwagen en bediend met olie van de traktor. De band lost zijdelings de bieten , waardoor men naast de bietenkuil kan rijden. Door gebruik te maken van een open afvoerketting wordt ook nog een deel overtollige tarra verwijderd bij het lossen. Voor transport over de weg klapt de band dubbel dicht , zodat de buitenbreedte binnen de 2,50 m blijft.

Door de Ruby blijft de investeringskost beperkt , omdat de afschuifwagen nog voor tal van andere doelen kan gebruikt worden. Zo kan men alle landbouwproducten gaan vervoeren , maar bestaan er ook aanbouwcasettes voor het spreiden van stalmest en compost , overlaadvijzels voor graan of houtsnippers , of de overlaadband PomOver voor het reinigen en overladen van aardappelen en uien.

De Fliegl afschuifwagen kan verkregen worden als tandem van 25 tot 35 m³ en als tridem van 40 tot 50 m³.

%d bloggers liken dit: