Facelift voor Lemken Primus en Albatros

Lemken heeft hun getrokken veldspuiten Primus en Albatros voorzien van een update. De vernieuwde Primus en Albatros zijn naast een moderner uiterlijk voorzien van een verbeterde technische uitrusting. Ook is de bediening van beide modellen onder handen genomen. De Primus – het instapmodel voor de professionele landbouwer – is van buiten en van binnen compleet herzien.

De bedieningselementen zijn overzichtelijker gerangschikt en alle belangrijke aansluitingen zijn nu centraal in de afscherming geïntegreerd. Ook de modern gevormde carrosseriedelen, de aangepaste kleurstelling en ledverlichting dragen bij aan het geslaagde uiterlijk.

Nieuw zijn de computer en de terminal: In de cabine treft men nu standaard de Lemken CCI-50 terminal aan. Deze terminal is voorzien van een intuïtief te bedienen grafische gebruikersinterface. Een DGPS-ontvanger kan achteraf éénvoudig worden ingebouwd, zodat middels de beproefde CCI-apps gewerkt kan worden met automatische sectieschakeling. De 12 serie van de Primus en Albatros zijn standaard uitgerust met ISOBUS-computer en middels iedere bijpassende ISOBUS-terminal te bedienen.

De Primus is nu net als de Albatros standaard voorzien van een circulatieleiding, zodat de spuitvloeistof direct na inschakelen homogeen over de gehele spuitboombreedte verdeeld is. Het “EES”-pakket is uitgerust met een geautomatiseerde “watermanagement”, zodat reinigingsprocedures comfortabel vanuit de cabine kunnen worden bestuurd teneinde milieuvriendelijk en duurzaam te werken. Bijkomstig detail is de vernieuwde dissel, waarmee de spuit boven of onder kan worden aangekoppeld. De inhoud van de schoonwatertank is vergroot tot 320 liter.

De nieuwe getrokken veldspuiten kunnen vanaf juli 2017 worden besteld. De Primus 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 2400 tot 4400 liter en boombreedtes van 15 tot 30 meter. De Albatros 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 4000 tot 6200 liter en met boombreedtes van 15 tot 39 meter.

%d bloggers liken dit: