Elektrische reuzen-trekker voor de ingang van de Tweede Kamer

Alle Nederlandse politieke partijen zijn of gaan eerstdaags aan de gang met het ontwikkelen van hun nieuwe partijprogramma’s en bereiden zich voor op de Nederlandse Kamerverkiezingen 2017. Mr. Ineke Dezentjé Hamming-Bleumink, voorzitter van de FME (de ondernemersorganisatie voor de industrie) zal in verband daarmee het rapport “Nederland maakt” aan alle partijvoorzitters aanbieden.  In het rapport wordt het belang van de technologische maakindustrie als trekker van de Nederlandse economie geduid. En de aanbeveling gegeven aan maatschappelijk betrokken partijen om het belang van de maakindustrie in hun eigen politieke programma’s op te nemen.

SIZED_MTT met 3 werktuigenDe innovatieve Multi Tool Trac
Bij de aanbieding zal een mooi voorbeeld van een technologische  innovatie door de Nederlandse maakindustrie aanwezig zijn, de eerste grote elektrische  tractor wereldwijd, de Multi Tool Trac. De Multi Tool Trac is tegelijk ook een “letterlijke trekker” van de Nederlandse economie. Hij is ontwikkeld door Machinefabriek Boessenkool, Wissels Techniek, Van Ham Organisatie & Advies  en 7 biologische akkerbouwers onder de vlag van de OEM-Group (Osse Equipment Manufacturing Group) en gebouwd door Machinefabriek Boessenkool in Almelo.

Verbeteringen  voor mens en milieu
De Multi Tool Trac is custom build voor boeren die het beste uit hun grond willen halen. Dankzij de supernauwkeurige GPS besturing rijdt de tractor altijd over dezelfde sporen. Zo blijft de rest van het   land in de goede conditie voor optimale plantengroei. Aan het uniek lange frame kunnen alle werktuigen in het zicht van de bestuurder worden opgehangen  (er zijn bewerkingen met 3 werktuigen tegelijkertijd mogelijk). Nek- en rugklachten door het vele achteruitkijken zijn verleden tijd. De machine is elektrisch aangedreven met een elektromotor in ieder wiel. Daardoor is de machine 4 wiel aangedreven en wordt hij ook 4 wiel gestuurd. Dat zorgt voor maximale trekkracht onder alle omstandigheden. De bediening is met een simpele joystick soepel en haarfijn te regelen. Aan (onbemande) besturing op afstand via internet wordt gewerkt. De 4-wielbesturing zorgt voor een krappe draaicirkel. Op het veld is er de ideale breedte van 3 meter, op de weg kan de spoorbreedte in een oogwenk worden versmald tot 2.25 meter om overal te kunnen  komen. De Multi Tool Trac is de eerste elektrische tractor die het werk van de boer plezieriger en duurzamer maakt en het natuurlijke bodemmilieu optimaal in stand houdt.

%d bloggers liken dit: