Eindejaarsshow Kamps de Wild in winterse sferen

Oranje, rood, wit en groen waren de kleuren die bij Kamps de Wild in Zevenaar tijdens de eindejaarsshow de boventoon voerden. In en buiten het pand aan de Edisonstraat 73 stond een arsenaal aan gebruikte en nieuwe landbouwmachines tentoon gesteld van de merken Amazone, Kaweco, Claas en Weed-it.

De machines die buiten opgesteld stonden waren bovendien bedekt met een sneeuwlaagje en het pad was sfeervol voorzien van brandende vuurkorven. Ook was aan de inwendige mens gedacht en konden de gasten onder het genot van lekkere snert de machines bekijken en even bij babbelen.

SIZED_Claas TucanoClaas Tucano
De Claas Tucano maaidorser 500-serie die de 400-serie gaat vervangen en over een enorme maaidorscapaciteit beschikt voldoet aan de Vamil-regeling. Een fiscale regeling waarbij de ondernemer vanwege milieuvriendelijke regelingen willekeurig kan afschrijven. De twee modellen, de Tucano 570 en 580 maken gebruik van het APS-systeem. Traploos in toeren regelbaar (480 tot 920 rpm) wordt het graan met 1 rotor van 57 cm uitgedorst. De nieuwe maaidorser zit vol met elektronica inclusief een Cebis-boordcomputer die het de gebruiker makkelijker maakt.

SIZED_Claas Cargos 8000Claas Cargos 8000
De moderne combi-silagewagen Claas Cargos 8000 bevat een drietal nieuwe modellen: de Cargos 8300, 8400 en 8500 (32 tot 42 m3). De bodem is schuin oplopend zodat het voer eenvoudig en snel naar achteren getransporteerd kan worden. De Claas Cargos is leverbaar als twee of drie-asser. Een demonteerbare laadaggregaat en EFS 500 mm schuin aflopend bodemketting vloer, is hydraulisch zwenkbaar voor comfortabel wisselen van de messen en snel lossen.

SIZED_Claas ARion 420Claas Arion 420
De in juli 2014 geïntroduceerde Claas Arion 400-serie heeft een zestal trekkermodellen in de vermogensklasse van 90 tot 140 pk. De 4-cilinder trekker heeft een FPT-motor, voldoet aan Tier IV final emissie-eisen en heeft bovendien drie verschillende cabines. Eentje die lager is dan 2,50 m voor lage stallen, een hoog dak en een hoog dak met een glazen dakluik welke doorloopt tot in de voorruit voor uitstekend zicht op de voorlader.
SIZED_Amazone PanteraAmazone Pantera
De zelfrijdende landbouwspuit van Amazone blijft een lust voor het oog. Het heeft niet voor niks in 2014 de iF design award in de wacht gesleept. De iF design award werd toegekend vanwege de milieuvriendelijkheid, innovatie, functionaliteit, kwaliteit, de afwerking en materiaalkeuze, ergonomie en visualisatie van gebruik en veiligheid.

Isaria Crop sensor
In Nederland wordt de Isaria Crop sensor getest door PTO Dronten. Het staat nog een beetje in de kinderschoenen aldus een medewerker.  De sensoren meten de biomassa van het landbouwgewas en geeft door of er meer of minder mest gestrooid moet worden. De strooier die achter de trekker zit speelt daarop in door plaats specifiek te strooien.

SIZED_Claas Xerion 5000 TracDe Claas Xerion 5000 trac
De Claas Xerion 5000 Trac is door zijn enorme omvang een blikvanger. Het enorme monster de Xerion 4000 is een trekker op vier gelijke wielen en de opvolger van de Xerion 3800. De enorme krachtpatser is tot veel in staat. Bij Kamps de Wild stond deze er met een Kaweco mesttank.

SIZED_WEED-ITWeed-it
In samenwerking met de Universiteit Wageningen heeft Kamps de Wild een nieuwe onkruidbestrijdingsmethode ontwikkeld. De Weed-IT. Op milieuvriendelijke manier wordt op verharde ondergrond het onkruid bestreden. Sensoren zien de ongewenste groene plantjes en de spuitcomputer zorgt dat het plantje wordt bespoten met een bestrijdingsmiddel. Een besparing van 90%. Veel gemeenten en bedrijven passen deze methode nu toe.

SIZED_KAWECOKaweco double Twin
Met een volume van 14.000 of 16.000 liter brengt Kaweco een zeer grote enkelastank op de markt om op een professionele manier de mest te injecteren. Het Kaweco double twin shift onderstel staat op 4 grote wielen die zorgen voor een goed draagvermogen van de as. De buitenste wielen kunnen naar buiten schuiven zodat de tractor en de tank ieder hun eigen spoor heeft. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. De Kaweco Double Twin Shift tanken zijn uitgevoerd met Borger 1036 6.000 l/min verdringerpompen i.c.m. een hydraulische 3-weg kraan en stenenvanger met snijinrichting. De tank kan uitgevoerd worden met een 8″ zuigarm rechts vooraan de tank, maar ook met een 8″ zwenkbare zuigarm. De optionele turbo-vuller zorgt voor extra capaciteit.

%d bloggers liken dit: