Eerste spadesteek voor Hyundai Heavy Industries Europe te Tessenderlo

Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE), fabrikant van onder meer bouwmachines en vorkheftrucks, heeft op 24 september een groundbreaking ceremonie gehouden voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor en distributiecentrum in Tessenderlo (Limburg) goed voor een investeringsproject van 30 miljoen euro.

Het nieuwe complex omvat een gloednieuw kantoorgebouw van 5.400 m² met drie verdiepingen, een magazijn van 13.000 m², een trainingscentrum voor Europa, een evenementenzaal en een showroom. Deze uitbreiding zou in de toekomst een 70-tal extra jobs creëren. De constructiewerkzaamheden worden naar verwachting eind 2016 afgerond en vertegenwoordigen een investering van 30 miljoen euro.

Infrabo, een Belgische architectuur- en ontwerpfirma met uitgebreide ervaring in de b2b-industrie, heeft het nieuwe gebouw ontworpen.

S.G. Rhee, COO van de divisie Bouwmachines van Hyundai Heavy Industries (HHI) en J.C. Jung, algemeen directeur van Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE), verwelkomden de gasten uit binnen- en buitenland.

“Deze prima gelegen locatie hebben we niet alleen uit het logistieke standpunt gekozen. Doorslaggevend waren onder meer de vlotte samenwerking met de lokale overheden maar ook de ruime talenkennis van de Vlamingen,” aldus S.G. Rhee, één van de toplui van de Koreaanse-groep. “De nieuwe vestiging is een uitstekende stap vooruit voor onze Europese divisie. Op het perceel met een totale oppervlakte van 81.000 m² kunnen we de capaciteit van onze aanvoer van machine-onderdelen verdubbelen, onze klanten verwelkomen en de commerciële en technische training van ons netwerk van distributeurs versterken. Het terrein is ideaal gelegen langs de snelweg E313, waardoor het goed bereikbaar is. Dit alles bewijst dat HHIE een dynamisch en groeiend bedrijf is. Op dit ogenblik hebben we in België een marktaandeel van 8 % en halen een omzet van 267 miljoen euro maar ik ben er zeker van dat onze marktpenetratie op korte termijn zal groeien naar een getal met twee cijfers.”

%d bloggers liken dit: