Eerste keren voor Dewulf op Interpom

Tijdens Interpom 2018 stelt Dewulf niet minder dan 3 nieuwe of vernieuwde machines voor. In totaal staan er maar liefst 10 machines op de stand van de Roeselaarse constructeur.

Om het 30-jarig jubileum van de R3000-rooiers te vieren lanceerde Dewulf eerder al de RA3060 Essential. Deze wordt nu ook aan het grote publiek getoond. De rooier combineert een universele standaardconfiguratie met een aantrekkelijke prijs. Een andere nieuwigheid is de Torro, de getrokken 2-rijige zeefbandrooier, die een hydraulisch aangedreven eerst zeefketting en een bunker voor rijdend lossen krijgt. Door de hydraulische aandrijving van de zeefketting kan deze 100% variabel geregeld worden volgens behoefte. De tweedelige, rijdend lossen bunker heeft een afvoerelevator met lage egelspijlen waardoor extra reiniging mogelijk is.

Tenslotte toont Dewulf een eerste model in de nieuwe SC frezenreeks. De SC300 frees kan zowel voor- als achteraan aan een tractor aangekoppeld worden. De freesrotor heeft een diameter van 650 mm, waardoor dieper frezen mogelijk is. De SC-frees kan trekkervermogens tot 250 pk aan. Bij gebruik in vooraanbouw zorgen de speciaal gevormde, in hoogte verstelbare inzetneuzen ervoor dat de grond maximaal naar de rug, en uit de wielsporen, wordt geleid zonder de grond aan te drukken. Dit garandeert dat er steeds genoeg losse grond is om met een pootmachine een goede rug te vormen.

%d bloggers liken dit: