Eerste Holmer Terra Felis 3 in actie

Op Agritechnica stelde Holmer de Terra Felis 3 voor. Opvallendste wijziging tegenover de voorganger is de liftcabine die meer overzicht geeft tijdens het laden.

De Terra Felis 3 krijgt daarnaast al het goeds mee van de versie 2. Zo is de machine uitgerust met Variopick, het gepatenteerde systeem van Holmer waarbij de laadtafel traploos kan ingesteld worden tussen 17° en 22° opnamehoek en zo de eerste reiniging qua intensiviteit kan geregeld worden. Het reinigen gebeurt in meerdere stappen, waarbij de nareiniging kan  gekozen worden naar gelang de omstandigheden. Voor lichte gronden volstaat de reiniging met de zeefband, voor zwaardere gronden kan de machine uitgerust worden met axiaalrollen en voor zware grond of grond met stenen kan de Terra Felis3 met een crossrollenset uitgerust worden. Voor variabele gronden bedacht Holmer het VarioCleaner systeem, waarbij  er kan gekozen worden tussen het percentage zeefband en het percentage rollenset waar de bieten over gaan. Het laden van vrachtwagens gebeurt automatisch, door middel van het DynaFill systeem, dat gebruikt maakt van lasersensoren om de vulling van de opleggers te optimaliseren.

De Terra Felis 3 is uitgerust met Mercedes motor van 354 pk, die voldoet aan de T4Final normen. Om deze normen te halen wordt gebruik gemaakt van SCR technologie. Het rijgedeelte bestaat uit Linde en Roegelberg componenten.