Eerste AVR CTHV 46100 rolt van de band

In Veendam, de Nederlandse afdeling van aardappelmachinebouwer AVR, rolde deze maand de eerste groene CTHV 46100 van de montageband. Dit is een primeur voor AVR omdat het met zijn 23m lengte en 1m breedte de grootste hallenvuller binnen het gamma is.
DSC_0003In het kader van zijn full line strategie breidde AVR vorig jaar zijn gamma uit met inschuurmachines. Dit maakt het aanbod binnen de aardappelketen rond: van grondbewerking en planters tot aardappelvriendelijke rooiers en inschuurmateriaal.


Snel en gelijkmatig
Het grote voordeel van de CTHV 46100 hallenvuller is dat hij een afstand van 23m kan overbruggen en hij met zijn 1m breedte ideaal is voor gebruikers met grote opslagruimtes, vrachtwagens of schepen. Door een automatisch zwenksysteem vult hij snel en gelijkmatig. De machine is uitermate wendbaar opgebouwd doordat beide hoofdwielen aangedreven worden, en de zwenkwielen 360° kunnen draaien.

Duurzaam
DSC_0106De machine kent een lange levensduur omdat de transportband op twee punten aangedreven wordt door zware trommelmotoren. Dit voorkomt ook het slippen van de band. Dankzij hoge  chevron profielen worden snel grote hoeveelheden verplaatst.
Door de trogvormige band blijft het product liggen en komt het niet in aanraking met de metalen rand zodat de ongeschonden, verkoopbare oogst toeneemt.

 

%d bloggers liken dit: