Eenvoudig ontwerp voor nieuwe vier rotorhark van Vicon.

De compleet nieuwe Andex 1304 hark van Vicon met zijn 4 onderhoudsvrije ProLine rotoren is ontwikkeld voor de zwaarste omstandigheden. Een 10.0 – 12.5 meter werkbreedte zorgt voor een enorme capaciteit. De werk- en zwadbreedte is onafhankelijk van elkaar in te stellen, d.w.z. het is mogelijk om een smal zwad te creëren bij toch een effectieve werkbreedte van 12.5m. Tezamen met de eenvoudige bediening is dit de machine die simpelweg doet waar het werkelijk om draait. Met de nieuwe Andex 1304 biedt Vicon nu 3 verschillende modellen 4-rotor harken met werkbreedtes van 10 tot 15m.

 Focus op belangrijke zaken
De Andex 1304 is ontworpen om de dagelijkse werkzaamheden zo eenvoudig mogelijk te maken. Geen geavanceerde sensoren of gecompliceerde technieken nodig. “De gebruiker kan zijn aandacht volledig focussen op het harken”, aldus Jelle Hospes (Product Manager). “Praktische waarde toevoegen was één van de belangrijkste eisen bij de ontwikkeling van de Andex 1304”, aldus Hospes.

De kostbare tijd efficiënt benutten
De rotoren zijn uitgerust met de onderhoudsvrije ProLine aandrijving, gebouwd voor zelfs de zwaarste omstandigheden. Er wordt geen tijd verspild aan onderhoud en smeren. De bediening heeft een handig design en een aantal voorkeuzes voor een snelle en simpele werking. Om de productiviteit te verbeteren komt de Andex 1304 met een slim kopakker systeem. Bovenop de hoge bodemvrijheid tijdens het keren op de kopakker is het ook mogelijk om de tijdsvertraging van de achterste rotoren af te stemmen op rijsnelheid en omstandigheden. Dit is simpel en handmatig in te stellen.

Hydraulische verstelling van werk- en zwadbreedte
Accuraat werken is één van de belangrijkste zaken tijdens het harken, voor het efficiënt laten verlopen van de totale grasoogst. De werk- en zwadbreedte is onafhankelijk van elkaar in te stellen, d.w.z. het is mogelijk om een smal zwad te creëren bij toch een effectieve werkbreedte van 12.5m. Daarmee is de Andex 1304 ontworpen om de totale capaciteit van de voederwinning te vergroten. De hydraulische verstelling vanuit uw cabine van werk- en zwadbreedte maakt het perfecte zwad wat past bij de volgmachine.

Transport onder de 4m met gemonteerde armen
sized_vi_andex1304_002De Andex 1304 laat geen reden over om tijd te verspillen, zelfs niet tijdens transport van veld naar veld. Alleen maar de rotoren omhoog klappen en gaan! De hoogte blijft onder de vier meter dus u hoeft niet van de trekker af. Voor opslag is het mogelijk om alle tandarmen af te nemen, dan blijft er een hoogte van 3.45m over.
“Het doel was om een hark te ontwerpen die een hoge capaciteit biedt, maar belangrijker nog is het bedieningsgemak. We willen simpelweg een grote werkbreedte bieden die het geld waard is”, aldus Jelle Hospes.

3-Dimensionale bodemvolging
De TerraLink Quattro systemen zijn echte legendes als het op bodemvolging aankomt. Het grootste belang is om grond in het zwad te vermijden – zeker in velden die niet vlak zijn. Het is een relatief simpel maar uniek systeem dat de bodem 3-dimensionaal kan volgen. Bovendien is het 100% onderhouds- en slijtage vrij.

De open constructie van de draagarm, een echte Vicon eigenschap, absorbeert trillingen weg van de rotor en biedt mogelijkheid tot flexibele torsie. Elke rotor kan werken in 3 dimensies om zo accuraat mogelijk te werken, ook op een oneffen veld.

%d bloggers liken dit: