Duport Demodag: Reiter Innovative Technology Respiro

Duport organiseerde op 15 juni een Graslanddemodag. Het bedrijf uit Dedemsvaart liet vlak bij haar thuisbasis een breed gamma aan machines zien voor het beheer van grasland. Maaien, schudden, harken en oprapen met Pöttinger en vervolgens bemesten met machines van Duport voor drijfmest en vloeibare kunstmest, alles kwam aan de orde.

De grootste noviteit was daarbij de Respiro bandhark van Reiter Innovative Technology. Deze bandhark onderscheidt zich van andere bandharken door de kleine diameter van de pick up, door de gebogen tandvorm en door de invoerrol boven de pick up. Hierdoor is volgens de fabrikant een rijsnelheid mogelijk tot meer dan 25 km/u. Dat kwam er op de demo niet uit, maar de hark heeft zeker potentie. Weinig verliezen, een schoon product en een hoge capaciteit zijn de belangrijkste voordelen. Er komen meer werkbreedtes. Nu is de hark er alleen nog in een drie meter front uitvoering, maar op Agritechnica komt er een negen meter uitvoering en elf meter is in de testfase.

Lees meer over de Duport Demodag in de volgende uitgave van De Loonwerker. Nog geen abonnement? Surf snel naar www.agroshop.be!

%d bloggers liken dit: