Duport All Track HD bemesters: eenvoudig en opgeruimd met goede dwarsverdeling

De All Track zodenbemester serie van Duport bestaat uit drie modellen waarvan de All Track HD specifiek voor de professionele gebruiker bedoeld is.

Sinds 1993 is de basis van de bemester grotendeels in stand gebleven. Volgens Duport kon dit omdat de huidige robuuste All Track HD de basis vormde voor zowel de Farmer als de Twin. Het hoofdframe is in de loop der jaren doorontwikkeld en aangepast om te voldoen aan de vraag naar steeds bredere bemesters waarvan de DW 12368 HD met 12,30 m momenteel de breedste uitvoering is. De elementen van alle All Track modellen zijn sinds jaar en dag opgehangen aan een soort omgekeerde stemvork die als een fusee fungeert. Door deze constructie kan elk element 11° naar links en 11° naar rechts zwenken en dus licht meesturen in bochten.

De schijven van de HD en ook de Farmer zijn driedelig. Een centrale schijf wordt aan weerszijden ingeklemd tussen twee licht gebolde schijven die op spanning gezet worden tegen de centrale schijf. De spanning moet voorkomen dat de schijf grond, gras en ander vuil ‘vangt’. De slangen van de All Track bemesters zijn niet allemaal even lang en volgens Duport is dat voor een goede dwarsverdeling van de mest ook niet nodig. Gebruikers bevestigen dat.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van maart.

%d bloggers liken dit: