Dubbeldoel diepgronder van Samco

Maïs- en graslandpercelen worden intens bereden waardoor de structuur van de bodem en de zode meer en meer worden belast. Om opbrengstverliezen te vermijden is het aangewezen om op regelmatige basis zuurstof in de bodem te brengen. VDD Agri uit Sint-Lievens-Esse (Oost-Vlaanderen) brengt de Samco-diepgronder op de markt die zowel op akker- als op grasland kan worden ingezet.

SIZED_CIMG2401De Samco-diepgronder is ontwikkeld in Ierland en zorgt ervoor dat de bodem opnieuw kan ademen en dat het bodemleven wordt verbeterd. Samco is al enkele jaren actief op de Belgische markt met zaaimachines voor maïs onder folie, een techniek die steeds meer doorbreekt. Met de diepgronder introduceert VDD Agri nu een tweede machine die is ontwikkeld om de bodemstructuur te verbeteren. De machine is gebouwd volgens Ierse normen en alle gebruikte staal is hoogwaardig S355 zacht staal dat 1,5 maal sterker is dan standaard staal.

Grasland diepgronden
De Samco-diepgronder is een machine die ook op grasland kan worden ingezet. Weiden die bemest en frequent worden begraasd en gemaaid, krijgen steeds meer te maken met verdichting van de bodem. Om een hogere productie en kwaliteit van het grasland te behalen is het noodzakelijk om regelmatig de weiden te verluchten door middel van een diepgronder. Diepgronden van weilanden gebeurt het best vlak voor een neerslagperiode zodat de graszode minder uitdroogt. Een schijf vóór de tand laat een betere indringing van de tand  doorheen de graszode toe. Hierdoor beschadigt de Samco-diepgronder de graszode niet.

SIZED_DSCN0045De diepgrondtanden van deze machine zijn niet beveiligd met breekbouten maar wel met een hydraulisch systeem. Tijdens het werk kunnen ze achteruit plooien en is er dus geen sleutelwerk vereist. Zijwaarts kunnen de zware diepgrondtanden ook bewegen, op deze manier kan men dus zonder problemen een obstakel passeren of een bocht nemen. De ombouw van grasland naar akkerland duurt ongeveer 20 minuten.

De hydraulische druk kan worden ingesteld vanuit de cabine afhankelijk van de bodemomstandigheden en de trekkracht van de tractor.  Dieptewielen zorgen voor een constante werkdiepte.

De schijven op de graslanduitvoering draaien automatisch mee in de graszode door de gekartelde vorm van de schijven. De veren zorgen ervoor dat de schijven steeds op de gewenste diepte blijven.

De machine is beschikbaar met 2, 3 of 4 diepgrondtanden en met een schijven en/of pakkerrol voor grasland.

%d bloggers liken dit: