Amazone Disc-wals als naloopwals voor de passieve grondbewerking.

Amazone heeft het programma van zijn naloopwalsen voor de passieve grondbewerking nu uitgebreid met de Disc-wals. Deze nieuwe wals is vooral ontworpen voor gebruik op zware grond en in vochtige bodemomstandigheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De basisconstructie van deze wals bestaat uit paarsgewijze aan elkaar gelaste en gesloten plaatstalen schotelelementen met gekartelde buitenzijden. Deze elementen hebben een doorsnede van 660 mm en zijn met een afstand van 12,5 cm op een as gemonteerd. Om te voorkomen dat de wals met grond volloopt, is deze uitgerust met individueel instelbare afstrijkers. De schotelelementen zijn zeer slijtvast en kunnen zonder problemen worden vervangen. Dankzij hun hoge gewicht van 220 kg per meter werkbreedte en de smalle spits toelopende randen zorgen zij op zware grond voor een goede en diepe verdichting en een goede verkruimeling. Grondkluiten worden doorgesneden en stenen in de bodem gedrukt. Daardoor laat de wals een ruw bodemoppervlak achter, zorgt voor weinig gevaar voor dichtslibben van de grond en draagt bij aan een goede uitwisseling van de lucht- en waterhuishouding in de bewerkte grond.

De nieuwe wals kan aan alle passieve grondbewerkingsmachines van Amazone worden aangebouwd. Om flexibel op de verschillende bodemgesteldheden te reageren, kan deze eenvoudig worden vervangen door een van de negen andere wals-varianten uit het Amazoneprogramma. Zo is er bijvoorbeeld voor gebruik op gemiddelde en wisselende grondsoorten ook keilringringwalsen beschikbaar of voor de bewerking van zandgronden de dubbele-U-profielwals DUW.

Bewaren

%d bloggers liken dit: