Dezeure maakt lichtgewicht Bronto XL

Dezeure breidt hun gamma verder uit met een lichtgewicht Bronto. De Bronto-reeks bestaat uit mengmesttanks met wielen ingewerkt in de stalen tank. Voor de lichtgewicht versie wordt de stalen tank vervangen door een polyester tank.

De fabrikant had reeds ervaring met polyester tanks op hun haakarmchassis. De positieve ervaringen hiermee leidde tot de Bronto XL. De polyester tank heeft een inhoud van 20.000 liter. De Borger-pomp, die onder de tank gemonteerd is en hydraulisch wordt aangedreven, heeft een pompcapaciteit van 6m³ per minuut. De hydraulische aandrijving maakt het mogelijk om de mengmest proportioneel te verspreiden. Het volstaat dat de chauffeur de gewenst hoeveelheid per hectare ingeeft, de boordcomputer doet de rest. Per omwenteling van de pomp is exact geweten hoeveel mengmest er wordt verpompt. De boordcomputer berekent afhankelijk van het gewenste volume per hectare en de rijsnelheid hoe snel de pomp moet draaien. Ook met slijtage van de pompblokken is rekening gehouden in de software.

De Bronto XL is voorzien van een digitaal bedieningsscherm langs waar alle functies kunnen bediend worden. Via dit scherm kan ook gekozen worden tussen manueel spreiden of volledige automatisch.
Op de kopakker wordt automatische geschakeld tussen mengmest naar de injecteur sturen of rondpompen in de tank. Deze schakeling verloopt via een hydraulische driewegkraan. Het bedieningsscherm is eveneens voorzien van een geheugen zodat per klant de verschillende percelen kunnen worden opgeslagen.

De Dezeure Bronto XL kan uitgevoerd worden met banden in maat 750/60 R 30.5 of 650/65 R 30.5. De eerste uitgeleverde tank werd voorzien van een 5,6 meter brede Steeno-bouwlandinjecteur. Daarnaast kan de Bronto XL uitgerust worden met tal van opties.

%d bloggers liken dit: