“Deze Case IH 1455XL geeft gewoon niet af” [video]

Dat de Case IH 1455XL een krachtpatser is, laat de trekker al bijna drie decennia in het veld zien. De trekker van Dries De Gendt uit het Vlaamse Beveren-Waas toont de spierballen regelmatig bij trekkertrekwedstrijden. Zelf is De Gendt een fervent fotograaf. Bij een wedstrijd in Moerbeken werd hij zelf als chauffeur op de gevoelige plaat vastgelegd. Meer mensen zullen warme gevoelens hebben bij de 1455XL, want juist die foto met De Gendt achter het stuur werd in juli verkozen tot de ‘Trekker van de maand’. Hij vertelt er met trots over.

Wat zien we op de foto?

“De Case IH 1455XL in actie. De trekker is 28 jaar oud, de laatste versie van de 1455. Ik maak onderdeel uit van Pullingteam Waasland. Dit is een groep vrienden, die aan trekkertrek-wedstrijden meedoet voor het plezier. Dit is op een tractorpulling in Moerbeken, waarin ik uitkom in de 7,5 ton landbouwklasse. Ik zit zelf achter het stuur.”

Case IH 1455XL

Hoe is deze Case IH 1455XL bij jullie op het bedrijf gekomen?
“We hebben een pluimveehouderij met wat akkerland in Beveren-Waas in België. Ik en mijn vader zochten een trekker voor de hobby. Om in de zomer aan de tractorpullings deel te nemen en verschillende rondritten te bezoeken. Eerst iets klein, later groter. Deze Case IH stond niet ver van ons vandaan te koop en na een testrit we waren meteen verkocht. De trekker wordt naast de hobby ook voor agrarische werkzaamheden gebruikt, aan de mestkar en voor grondbewerking.”

Bevalt deze Case?
“Jazeker. Deze trekker is ook zeer geschikt voor tractorpulling. Hij geeft niet af. Dat heb je nodig.”

OP VIDEO: We zien de Case IH 1455XL in actie op een video van Pullingteam Waasland

Wie heeft de foto gemaakt?
“Op het evenement in Moerbeken, was een fotograaf aanwezig. Zelf ben ik overigens ook een landbouwfotograaf. Onder de naam Landbouwfotografie De Gendt kennen veel mensen mij wel.”

%d bloggers liken dit: