Dewulf stelt nieuwe generatie van de 2-rijige zelfrijdende klembandrooier met bunker voor

Dewulf heeft een nieuwe generatie van de ZBII, 2-rijige zelfrijdende klembandrooier met bunker, gelanceerd. De ZBII levert een volledig schoon product af met een dag capaciteit van meer dan 4,5 ha.

DSC_0091 BW (Large)De ZBII haalt zijn vermogen uit een Scania DC9 Tier 4 Final die 350 pk produceert aan 1600 rpm. 2 individuele rooi-elementen met onafhankelijke rooischaren garanderen een maximale stabiliteit ook bij hoge rij snelheden. De aangepaste hydraulisch aangedreven torpedo’s hebben verwisselbare torpedotoppen met verschillende slijtpunttypes. Daarbovenop zijn de buitenste torpedo’s hydraulisch optioneel inklapbaar.

De plukriemen hebben een lengte van 14000 mm waarbij de spanrollen gelagerd zijn door middel van vervangbare glijlagers. Via 1 handgreep per rooi-element kan men alle ondersteunende riemschij ven van een element aanspannen of lossen. Het vervangen van de riemen wordt hierdoor een stuk vergemakkelijkt. De accurate automatische sturing en dieptecontrole die verstelbaar zijn vanuit de cabine, zorgen voor het rooien in alle eenvoud.

Hydraulisch roterende poetsers, 2 afzonderlijk in snelheid regelbare zeefkettingen met aangedreven excentrische kloppers en 2 egelbanden zorgen voor een volledig schoon af land product. Op het controleplatform is een bedieningsterminal voorzien die de helling en snelheid van beide egelbanden kunnen aanpassen. Zo is de chauffeur in staat zich volledig te concentreren op de opname. Naast het voortreffelijk zicht op de rooi-elementen, kan de chauffeur de volledige productstroom volgen dankzij een 4-tal camera’s. Alle rooiparameters zijn aan te passen met een controlunit voor het rooigedeelte. Een control-unit voor het rijgedeelte en een joystick vervolledigen het ergonomisch instrumentarium en staan garant voor een gemakkelijke bediening.

%d bloggers liken dit: