Dewulf stelt extra uitvoering van z’n 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier voor

Dewulf stelt een extra uitvoering van het populaire model R3060 voor tijdens de beurs Sima in Parijs, Frankrijk. Naast de 8 verschillende uitvoeringen die het model reeds kent, komt er voor aankomend seizoen dus een 9de uitvoering bij, de RF3060 genaamd.

De 5de generatie van de R3060, 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier, werd reeds in april 2014 voorgesteld.
De nieuwe aanvulling aan de R3060 reeks, de RF3060, is uitgerust met de revolutionaire reinigingsmodule Flexyclean®, een gepatenteerd variabel bypass-systeem in combinatie met axiaalrollen die perfect inspeelt naargelang de omstandigheden. Met de RF3060 is de gebruiker in staat om tijdens het rooien te anticiperen op snel veranderende omstandigheden en de intensiteit van de reiniging aan te passen zonder hiervoor het zwaartepunt van de rooier te verleggen. Via de Flexyclean® is het mogelijk om de aardappelen van 0 tot 100% over de axiaalrollen te verdelen en blijven valhoogtes tot een minimum beperkt. Zo is er altijd de gewenste reiniging van het product naargelang de situatie en wordt een superieure kwaliteit van de aardappel gegarandeerd. Naast deze nieuwe reinigingsmodule is de rooier uitgerust met 3 zeefkettingen, een loofrol, een onderste en bovenste egelband. Dankzij de open bouw van de rooier, blijven de ringelevator en axiaalrollen uiterst toegankelijk voor onderhoud.

Felxiclean-beiden

 

Dewulf GBC (Large)Naast de RF3060 zal er ook een GBC, 1-rijige getrokken klembandrooier met bunker, tijdens de beurs te bezichtigen zijn. Deze uiterst wendbare machine zorgt voor een perfect rooiresultaat, ook op kleine percelen. De GBC heeft licht hellende plukriemen die een zachte opname van de wortelen garanderen. Uniek is het individueel rooielement met onafhankelijke rooischaar waardoor maximale stabiliteit gegarandeerd wordt, zelfs bij hoge rijsnelheden. De messen worden aangedreven door een onderhoudsvrije ‘Gearbox Drive’. In tegenstelling tot conventionele kettingaandrijvingen met een kettingspanner, zorgen 2 robuuste tandwielen voor een perfecte synchronisatie van de messen. Hierdoor blijven de toppen van de wortelen onbeschadigd en wordt de levensduur van de messen verlengd

%d bloggers liken dit: