Dewulf lanceert overlaadcombi Field Loader 240

Met de Field Loader 240 dringen telers het aandeel grond en afval bij het laden op het veld drastisch terug. Kipwagens kunnen namelijk meteen het product in de overlaadcombi lossen om het te reinigen en te lezen voor het in een vrachtwagen wordt geladen. Transportvoertuigen worden dankzij deze machine optimaal gevuld met netto product en de kans op vervelende boetes bij het aanleveren van aardappelen van het veld rechtstreeks aan de fabriek wordt sterk verlaagd.

De Field Loader 240 is een compacte overlaadcombi geschikt voor wegtransport. De optionele gestuurde as maakt de machine bovendien extra wendbaar. Op het veld is de machine in amper een paar minuten klaar voor gebruik. De Field Loader 240 is uitgerust met vijf stevige hydraulische steunpoten, die zorgen voor de nodige stabiliteit. De geïntegreerde, zwenkbare afvalband is bovendien eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie.

De bunkervloer en de rollenunit, gekend van de MH-stortbunkers, zorgen voor een constante productstroom en de nodige reiniging. De 10 reinigingsrollen staan garant voor een grote reinigingscapaciteit. De opening tussen de rollen is daarbij elektrisch te regelen. De optionele Smart-Pin zorgt ervoor dat de reiniging van de spiraalrollen continu gebeurt, zodat het reinigingsresultaat van het product constant is. De leestafel biedt plaats aan 2 personen.

De brede, 4-delige en productvriendelijke afvoerelevator van de Field Loader 240 heeft een extreem groot zwenkbereik van 120° (60 links + 60 rechts) en kan tot diep in een vrachtwagen reiken. Actieve zijwanden en zachte meenemers zorgen ervoor dat product niet beschadigd raakt. Als de afvoerelevator in een te steile hoek wordt geplaatst, schakelt de gehele overlaadcombi automatisch uit om vallend product te voorkomen. De grote aandrijfwielen bovenin de afvoerelevator zorgen voor vlot lossen in alle condities. De afvoerelevator is bovendien extra robuust gebouwd om een grote duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Met de optioneel ingebouwde dieselgenerator is de Field Loader 240 overal te gebruiken. De geluidsarme generator (80 dB max.) is ook eenvoudig los te koppelen, zodat hij voor andere toepassingen ingezet kan worden. De Field Loader 240 kan daarnaast gewoon aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld.

Dewulf zal de Field Loader 240 voor het eerst presenteren aan het grote publiek tijdens de Aardappeldemodag op woensdag 22 augustus 2018 in Westmaas (Nederland). Geïnteresseerden kunnen de overlaadcombi van Dewulf en haar andere machines ontdekken op stand 148.

One comment on “Dewulf lanceert overlaadcombi Field Loader 240

  • 16 aug 2018 om 18:56
    Permalink

    nu nog weer de hooglosser van dewulf erbij,en het plaatje compleet.ja,dat waren pas hooglossers,en die missen we wel.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: