Dewulf lanceert nieuwe generatie 1- en 2-rijige getrokken klembandrooiers met bunker

Dewulf geeft de GB-reeks, getrokken klembandrooiers met bunker, enkele opmerkelijke innovatieve upgrades. Een verhoogde productiviteit, minder onderhoudskosten en een eenvoudige bediening maakt het rooien met de GB-reeks plezierig tijdens de meest cruciale periode doorheen het jaar.

Dewulf GBIIDe vernieuwde GB-reeks is uitgerust met  1 of 2 individuele rooi-elementen met onafhankelijke rooischaren. Optioneel kunnen deze ook uitgerust worden met aangepaste hydraulisch aangedreven torpedo’s. De super grip-profiel plukriemen hebben een lengte van 14.000 mm, waardoor langer kan gerooid worden in zware omstandigheden. 2 optionele roterende reinigers per element kunnen voorzien worden indien intensievere reiniging gewenst is. De messen worden aangedreven via de nieuwe generatie onderhoudsvrije ‘Gearbox Drive’. De lagers van de messen zijn hermetisch afgesloten via een ‘Labyrinth Sealing’. Een hydraulisch aangedreven rol onder de messenset sluit verlies van wortelen uit. Een tweede hydraulische rol is voorzien bij de ingang van de loofkap om loofophoping op het kader van de dwarsband te vermijden. Dankzij het automatisch vullen van de bunker, wordt de capaciteit van de 8,2 m³ optimaal benut. Optioneel kan de rooier uitgerust worden met een bunker laadoptimalisatie waardoor de capaciteit van de bunker toeneemt tot maar liefst 10 m³.

Met een standaardwielconfiguratie Mitas 620/70 R30 wordt een minimale bodemdruk gegarandeerd. Daarnaast zijn nog 4 verschillende wielconfiguraties mogelijk die perfect inspelen naargelang de wensen van de gebruiker. Optioneel kan de rooier met een side-shift op het linkerwiel uitgerust worden. De optionele hydraulische aandrijving van beide wielen met regeling van de tractie vanuit de cabine, zorgt ervoor dat er in de zwaarste omstandigheden kan gerooid worden.
De GB-reeks is uitgerust met een egelband die zorgt voor een volledig schoon af land product. Aan de hand van een joystick en control-unit zorgt Dewulf voor een ergonomische bediening. Indien men de volledige rooiweg optimaal wenst te volgen, zijn er tot 4 camera’s mogelijk.

%d bloggers liken dit: