Dewulf lanceert Enduro vierrijige zelfrijdende rooier

Dewulf onthulde gisteren tijdens een grootste internationale, online live-voorstelling de nieuwe Enduro zelfrijdende bunkerrooier op wielen. Hendrik Decramer, CEO van de Belgische fabrikant Dewulf, stelt dat de expertise die men opbouwde met de tweerijige R3060 en vierrijige Kwatro gecombineerd werd met nieuwe technieken. 

Alle technieken om de bodemdruk te verlagen worden gebundeld onder de naam Soil-Saver. Door het gebruik van twee achterassen is de druk per vierkante centimeter gehalveerd. Er komt ook minder gewicht op de voorassen waardoor er minder druk is op de bodem. Een bijkomend voordeel van de betere gewichtsverdeling is dat de voorwielen van de kleiner zijn, de machine 20 cm korter is en de draaicirkel kleiner.

Doordat er in het rooikanaal geen enkele vernauwing is in de zeefweg, is er een optimale zeefcapaciteit doorheen de ganse machine met meer reinigingscapaciteit en minder onderhoudskosten.

Fill-Tastic is de nieuwe gepatenteerde technologie die de capaciteit van de ringelevator verhoogt en de aardappelen door de lage snelheid op een productvriendelijke manier behandelt. De capaciteit van de omloopband is tweehonderd ton per uur.

De reinigingsmodule is traploos regelbaar vanuit de cabine van nul tot twaalf graden afhankelijk van de reinigingsbehoefte in het veld. Ook volledige bypass ervan is mogelijk.

De tweedelige bunker heeft een capaciteit van tien ton. Doordat de eerste bunkervloer gevolgd wordt door een afvoerelevator die gemaakt is met een spijlenketting ontstaat er extra zeefcapaciteit. Dankzij de stijgende bunkervloer is er geen overnamerol meer nodig waardoor er sneller en productvriendelijker gelost kan worden. De elevator van de Enduro heeft een bereik over vier rijen om te lossen, heel handig bij het openen van een perceel.

De control unit biedt een volledig overzicht over de Enduro en de nieuwe N-joystick zorgt volgens Dewulf voor een comfortabele en ergonomische bediening.

Tekst: Seppe Deckx – Beeld: Dewulf

%d bloggers liken dit: