DEUTZ-FAHR LAND: De eerste spade in de grond

 Op 14 oktober laatstleden werd de eerste spadesteek gegeven voor het Deutz-Fahr Land. Deze nieuwe trekkerfabriek komt in Lauingen a/d Donau. 

Lodovico Bussolati, CEO van SAME DEUTZ-FAHR Group bevestigt “De start van de bouw van de nieuwe fabriek weerspiegelt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk Deutz-Fahr. Met de nieuwe fabriek kunnen we nu ons product, tot de nieuw ontwikkelde trekkerserie tot 440 pk, complementeren. Deze twee fundamentele factoren zullen in de komende twee jaar, de geschiedenis van het merk beschrijven”.

sized_DEUTZ-FAHR LAND_2Om het project uit te voeren  is een totaal van 125.000 m² grond verworven naast het  bestaande fabrieksterrein. Het gebouw wordt gebouwd in een L-vorm, met een overdekte oppervlakte van 40.000 m².  De nieuwe productiefacaliteit zal in eerste instantie de productie verhogen tot 8.000 units met behulp van 1 shift per dag. Wanneer het gehele complex gebouwd is in 2016 zal het een totale oppervlakte beslaan van 340.000 m² waarvan 138.000 m² onder dak.

De totale investering bedraagt € 75 miljoen.  Met dit bedrag wordt niet alleen de nieuwe fabriek gebouwd, maar ook specifieke oplossingen voor test- en trainingsactiviteiten, als ook een ontvangstgedeelte en een museum dat de DEUTZ-FAHR klanten en medewerkers een 100% DEUTZ-FAHR belevenis biedt.

sized_Initial FoundationsTe gast voor deze feestelijke gebeurtenis waren Lodovico Bussolati, CEO van de SAME DEUTZ-FAHR Groep (SDF), Rainer Morgenstern, woordvoerder van de bedrijfsleiding SDF Deutschland, als ook gemeentepolitici uit de regio Lauingen en Dillingen. Aldo en Francesco Carozza, de plaatsvervangende voorzitters van SDF, gaven symbolisch de twee met voorladers uitgeruste Deutz-Fahr tractoren van de 6-serie, het groene licht voor de start van de bouw.

 

%d bloggers liken dit: