DEUTZ-FAHR breidt haar 6-serie uit met een 6 cilinder model

Sinds begin april rollen de eerste machines van het nieuwe, 6 cilinder model,  Agrotron 6140 van de band in de SAME Deutz-Fahr fabriek in Lauingen Duitsland. De Agrotron 6140 vergroot de serie en vertegenwoordigt het kleinste 6 cilinder model voor Deutz-Fahr.

De tractor is vergelijkbaar met het 4 cilinder model 6140.4 Agrotron, uitgerust met de DEUTZ TCD 6.1 motor, maximum vermogen (ECE R120) bedraagt 135 pk (99kW). Het maximale vermogen inclusief boost bedraagt 144 pk (106kW). Om ook met deze tractor te voldoen aan de Tier 4i emissie eisen wordt er, zoals in de gehele 6 serie, gebruik gemaakt van de SCR katalysator. De motoren hebben 4 kleppen per cilinder, turbo intercooler en een volledige elektronische injectie tot 1.600 bar.

Deutz-Fahr biedt in deze vermogensklasse, als enige fabrikant, zowel een 4- als een 6 cilinder model uitgerust met Powershift of Continu Variabele TTV Transmissie. De maximum snelheid op alle soorten transmissies is 40 km/u of 50 km/u met een gereduceerd toerental.

De TTV tractoren zorgen voor maximaal comfort en gebruiksgemak dankzij de moderne MaxiVision cabine, die gemonteerd wordt op alle TTV tractoren van 120 tot 260 pk. De Powershift tractoren zijn uitgerust met de S-klasse² cabine, die verkrijgbaar is in twee varianten voor de P en de basic versie. En zoals gebruikelijk bij Deutz-Fahr zijn 4 aftakas toerentallen standaard leverbaar.

%d bloggers liken dit: