Delestrain: ‘De Rogator 645 voldoet aan onze hoog gestelde verwachtingen’

Sinds dit voorjaar staat op het loonbedrijf van de gebroeders Gaëtan en Bertrand Delestrain te Escanaffles (Henegouwen) een Fendt Rogator 645 te pronken. Het trekkerpark bestaat uit acht Fendt-trekkers en dan denk je onmiddellijk dat de gebroeders gezwicht zijn voor de Fendt-kleurstelling en -uitstraling.

“Onze vorige zelfrijdende blauw-gele spuitmachine was na tien jaar trouwe dienst en 10.000 draaiuren aan vervanging toe. We hebben bijna één jaar gedaan over de aankoop en we hebben alle merken zorgvuldig vergeleken. Uiteindelijk hebben we voor de Fendt Rogator 645 gekozen, niet omdat we Fendt-liefhebbers zijn, maar de complete uitrusting, de interessante prijsstelling en het vertrouwen in onze dealer Theys te Mourcourt gaven de doorslag”, vertelt Gaëtan Delestrain. Ondertussen heeft de zelfrijder probleemloos al ruim 1.000 ha gespoten en voldoet hij zowel technisch als praktisch aan hun hoog gestelde verwachtingen.

Uitstekende cabine- en bedieningscomfort

Bertrand en Gaëtan zijn vooral enthousiast over het cabine- en bedieningscomfort. “Omdat de Rogator uitgerust is met een Varioterminal is de bediening van de Rogator bijna identiek met die van onze Fendt-trekkers, dit zorgde voor een naadloze overgang. Door de roestvrijstalen centrifugaalpomp, de dikke drukleiding en de elektrisch bediende roestvrijstalen vijfwegkraan is deze veldspuit bovendien zeer geschikt voor het toedienen van vloeibare kunstmest. Doordat de spuitboom slechts uit twee delen bestaat, gaat het dichtplooien zeer snel, waardoor we veel tijd uitsparen, omdat de percelen in onze regio gemiddeld slechts een tiental hectare groot zijn. De 33 meter brede aluminium spuitboom gedraagt zich bovendien erg rustig op hellende percelen. Horizontale en verticale bewegingen van de spuitboom worden geneutraliseerd door speciale dempingscilinders”, besluit Gaëtan Delestrain.

Dit is een artikel uit vakblad De Loonwerker. Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement »

%d bloggers liken dit: