Dealers welkom bij Fedagrim

Sinds 10 oktober 2013 kunnen dealers van landbouwmachines en materieel voor groenvoorzieningen lid worden van Fedagrim, de Belgische Federatie van Toeleveranciers van Machines, Gebouwen en Uitrustingen voor de Landbouw en de Groenvoorzieningen, vzw. Voorzitter Jan Packo heeft tijdens de Algemene Vergadering officieel aangekondigd dat de federatie zich openstelt voor lokale verdelers van machines en materieel. 

Tot nu toe telde de federatie een 80-tal leden: fabrikanten en invoerders van tractoren, landbouwmachines en materieel voor groenvoorzieningen, stallenbouwers, en leveranciers van staluitrustingen in België. De dealers vormen nu een bijkomende groep, met een eigen voorzitter en vertegenwoordiging in de raad van bestuur van Fedagrim. Bedoeling is om de distributiesector in zijn geheel te vertegenwoordigen en te versterken, informatie te verstrekken en de belangen van de leden te verdedigen en op die manier de sector te laten evolueren; luidt het in een persmededeling. Naar verluidt hebben recente dossiers zoals de nummerplaten en de verkeersveiligheid aangetoond dat het van groot belang is om als landbouwmechanisatiesector, als één geheel te handelen.

“De opname van de dealers binnen Fedagrim blaast de groep nieuw leven in. Samen optreden als één groep wordt steeds belangrijker”, verklaarde Joost Merckx, voorzitter a.i. van de sectoriële groep distributie. “Dankzij het verenigen van de dealers binnen één groep kunnen we ervoor zorgen dat de sector en de bedrijven zich beter voorbereiden op de toekomst.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact nemen met Delphine de Theux, (d.detheux@fedagrim.be , +32 2 262 06 00, Fedagrim, Jules Bordetlaan 164 bus 4, 1140 Brussel).

%d bloggers liken dit: