De toekomst van Troostwijk Auctions

Veilen heeft de afgelopen jaren een immense groei gekend en ook Troostwijk auctions kan daar van mee spreken. Troostwijk auctions bestaat al sinds 1930 en is uitgegroeid tot één van de grootste veilinghuizen van Europa als het gaat over machinerie. Ook in Deinze zijn ze actief aan de vaart. Om de 2 maand is daar een veiling in de loods van 15000 m². Binnenkort komt er ook nog een loods in het Franse deel van België, meer specifiek in Hotton.

Waarom veilen?
Veilen werd lang aangezien als een slechte manier om materiaal te verkopen. Vaak was er een geringe opkomst op een veilingdag en werden machines niet verkocht of aan een veel te lage prijs voor de verkoper. Die tijden zijn veranderd, door de introductie van het internet kan er nu wereldwijd geboden worden op materiaal in meer dan 120 landen. Het is ook makkelijker voor de verkoper om grote loten in één keer te verkopen. Dit komt door dat de kopers in één keer langskomen om het materiaal te bekijken en daarna wordt ook alles op één dag verkocht en afgehaald. Een veiling is dus een veilige en snelle manier om materiaal te verkopen. Vele opdrachtgevers voor Troostwijk zijn dus ook invoerders, verdelers, handelaars, loonwerkers, landbouwers en tuinbouwbedrijven. Na hun aanvraag komt alles binnen de 6 à 8 weken online op de website en de app van Troostwijk.

De toekomst
Blijven uitbreiden, dat is de motivatie van Troostwijk. Ook dit jaar bewijzen ze dit door de vertalingen uit te breiden. Nu kan er automatisch vertaald worden naar 18 talen. Zo hopen ze ook in het Oostblok Troostwijk auctions bekender te maken. Daarnaast gaat Troostwijk auctions en BVA-auctions, een veilinghuis in Nederland, fuseren. Het nieuwe veilinghuis TBAuctions zal zo meer dan een miljoen potentiële klanten kunnen bereiken.

 

%d bloggers liken dit: