De technologie van de groten nu ook op de kleintjes bij Pöttinger

Pöttinger HIT8.81Pöttinger heeft de laatste technische ontwikkelingen van de grote getrokken schudders nu ook toegepast op de kleinere 8-rotor modellen met werkbreedtes tussen 7,7m en 8,6m.

Een van deze ontwikkelingen is de vernieuwde aankoppelbok. Deze is voor de HIT8.81 en 8.91 compleet hertekend. Standaard is deze voortaan uitgerust met schokabsorbeerders. De pivoterende aanbouwbok zorgt voor een verhoogde spoorvolging in bochten en voorkomt slingeren van de machine tijdens het werk. Door de combinatie van de schokdempers en de draaibare bok kunnen deze schudders ook zonder problemen in heuvelachtig terrein gebruikt worden. Ook het centreer-systeem voor de spoorvolging is aangepast.

Unieke DynaTech rotoren. Pöttinger HIT8.91T
Het vernieuwde design van de rotor en armen zoals die reeds gekend was op de getrokken schudders is nu ook geïntroduceerd op de nieuwe HIT-serie.
Zuiver gewas, een verbeterde spreiding van het gemaaide gras en een propere machine zijn de grote voordelen van de DynaTech rotoren. De specifieke constructie van het frame verzekeren een stabiele werking en lange levensduur van de machines.
De rotordiameter op de HIT8.81 is 1,3m, op de HIT8.91 is dit 1,42m. De gebogen schudderarmen zorgen voor een mooi spreidbeeld en goede bodemvolging.  De spreidhoek kan in 3 stappen versteld worden, zonder extra gereedschap.  De rotoren worden gedragen door 16 x 6.5-8 banden.
Voor het kantschudden zijn er 3 mogelijkheden: een vaste instelling (vastgebout), mechanisch en hydraulisch instelbaar.
De nieuwe schudders hebben een beperkte transporthoogte. Opgeklapt is de HIT8.81 slechts 2,87m hoog, de HIT8.91 komt uit op 3,26m.

Pöttinger HIT8.91TBehalve de gedragen modellen is de HIT8.91 ook verkrijgbaar in T-versie. Deze getrokken versie heeft dezelfde karakteristieken als de gedragen machines, maar   is uitgerust met een transportframe dat tijdens het schudden hydraulisch boven de machine geplooid wordt.
Tijdens het transport wordt de schudder meegetrokken op banden van 260/70-15.3, gemonteerd op een 6-bouts velg.
Hydraulisch kantschudden is in optie verkijgbaar.

%d bloggers liken dit: