De SV100 2-Piece Boom, het eerste Yanmar model met gelede giek

De vorig jaar geïntroduceerde 10-ton Yanmar SV100 graafmachine biedt Yanmar nu aan met een gelede giek. De SV100 2-piece boom is uitgerust met één enkele bovenop gemonteerde giekgeleding cilinder.

Volgens Yanmar biedt deze configuratie totale bescherming van de cilinderstang en vermindert het risico op beschadiging. Deze plaatsing liet ook toe om het eigengewicht van de armconstructie met 50% te verminderen. Het resulteert in een zeer slanke giekconstructie en dus een uitstekende zichtbaarheid.
Door het extra knikpunt kan er uiteraard dichter bij de machine gewerkt worden, verbetert de manoeuvreerbaarheid en de precisie om lasten te behandelen waardoor de graafmachine algemeen breder inzetbaar wordt.

Om het bestuurderscomfort en de manoeuvreerbaarheid van de gelede giek te verhogen, koos Yanmar ervoor om de bediening ervan via een proportionele sturing op de linker joystick te plaatsen.

De SV100 2PB weegt in bedrijf 10.360 kg. Het gelede concept verhoogde het gewicht slechts met 845 kg, inclusief extra contragewicht. Het systeem laat toe om de hefvermogens van de machine tot wel 45% te verhogen in sommige posities van de lastdiagram.

%d bloggers liken dit: