De Schoonste Boerin van Vlaanderen

De verkiezing Schoonste Boerin van Vlaanderen is al aan haar zesde editie toe. Organisator Field Communication startte in 2002 met dit concept om dringend enkele landbouwclichés bij te spijkeren: boerinnen vandaag weten wél wat er in de wereld te koop is, zijn niet bang om buiten hun erf te komen, zijn ondernemender dan vele andere vrouwen en gaan geen uitdaging uit de weg.  

Bij de zoektocht naar de Schoonste Boerin van Vlaanderen worden de boerinnen getest op spontaniteit en lef, op assertiviteit en op het bezit van een weldoordachte kijk op de landbouwsector. Maar ook présence en charisma zijn beoordelingscriteria. Voeg hierbij nog een stevige portie naturel en je hebt het profiel van een geschikte kandidate voor de eretitel Schoonste Boerin van Vlaanderen.

De acht kandidates van de nieuwe lichting vormen een veelzijdige bende. Ze komen uit verschillende sectoren en zijn van uiteenlopende leeftijden: van melkveehouder tot escargotskweker, van 18 tot 39 jaar. Wat hen wél stuk voor stuk typeert is hun duidelijke visie op het leven en de landbouw. Bovendien staan ze allemaal stevig met beide voeten in en op de grond. De verkiezing draait dan ook rond pure schoonheid. Badpakkendefilés komen er hier niet aan te pas. Uiteindelijk zal de Schoonste Boerin 2015-2016 twee jaar lang de ambassadrice van de Vlaamse landen tuinbouw zijn en meer specifiek van de vele boerinnen en tuiniersters die Vlaanderen telt.

De verkiezing en het grootse gedeelte van de praktische proeven zullen plaatsvinden tijdens Agriflanders, de grootste land- en tuinbouwbeurs van Vlaanderen.

%d bloggers liken dit: