De Multi Tool Trac op de Biobeurs in Zwolle

Speciaal voor de akkerbouwpraktijk presenteerde Het Multi Tool Trac team de eerste elektrisch tractor op de Biobeurs in Zwolle die op 21 en 22 januari wordt georganiseerd. ’s Werelds eerste elektrisch aangedreven tractor is door 7 biologische akkerbouwers ontwikkeld.

SIZED_MULTITOOL TRAC Vorig jaar kwam deze werktuigendrager voor het eerst in het nieuws en was hij op beurzen in Utrecht en Hannover te zien. Omdat de reacties zeer positief waren is het enorme gevaarte doorontwikkeld, maar nog niet gereed. Hopelijk over een paar maanden. Waarom is deze Multi Tool Trac anders dan andere trekkers?

SIZED_MULTITOOL TRAC 1Ten eerste de elektrische powertrain met accupakket en diesel-generator (160 kW). Een super nauwkeurige GPS-rtk besturing die ervoor zorgt dat deze exact over dezelfde sporen rijdt (2 cm). Hierdoor blijft de rest van het land in optimale conditie voor optimale plantengroei. Want de toenemende verdichting van de bodem is een probleem voor akkerbouwers en groentetelers. Het frame is zo ontwikkeld dat alle werktuigen in het zicht van de bestuurder worden opgehangen. Door de modulaire ontwerp kan de Multi Tool Trac eenvoudig worden aangepast, afhankelijk van de gewenste landbouwbewerking.

Naast de Multi Tool Trac zagen wij ook een aantal andere machinefabrikant op de beurs die machines bouwen voor de biologische akkerbouwer en groenteteler.

SIZED_HAK SCHOFFELTECHNIEKDe firma K.A. Havelaar en Zn. BV stond met verschillende machines op de beurs voor akkerbouwers en groentetelers die biologische gewassen telen en daar speciale schoffelmachines voor gebruiken.

SIZED_STEKETEE AANAARDEREn de firma Steketee had ook verschillende machines tentoongesteld zoals de rug-schoffel-aanaarder.

Nanne Kooiman SIZED_KOOIMAN ROBOVATOR RIJ SCHOFFELENMechanisatiebedrijf showde o.a. de Robovator die automatisch in de rij schoffelt.

(Tekst & Beeld: Annelies Bakker)

%d bloggers liken dit: