De KUHN SITERA met elektrische doseeraandrijving

KUHN brengt een nieuwe mechanische opbouwzaaimachine met elektrische aandrijving op de markt. De machine heeft een nauwkeurige zaadaflegging, eenvoudige instelling en daarnaast ook bediening via de KUHN VT30-terminal of de ISOBUS CCI 800, CCI 1200 terminals.

Voor het komende verkoopseizoen 2021 kan de KUHN SITERA-e zaaimachine zijn uitgerust met drie verschillende zaai-elementen: Schaarkouters (SITERA 3010 e), dubbele schijfkouters (SITERA 3020 e) en de ook parallellogramgeleide SEEDFLEX-zaai-elementen (SITERA 3030 e) voor maximale zaainauwkeurigheid.

Compatibel met rotorkopeggen KUHN

De KUHN SITERA is ook compatibel met de rotorkopeggen van KUHN die leverbaar zijn in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter. Een gepatenteerde snelkoppeling vergemakkelijkt het snel aan- en afkoppelen van de zaaimachine. Voor hogere rijsnelheden (tot 15 km / u) op lichte grond
met plantenresten biedt KUHN ook de korte combinatie met CD 1020-schijven aan.

HELICA roterende doseersysteem

Dankzij het HELICA roterende doseersysteem kan men ook een grote verscheidenheid aan zaadsoorten zaaien in gedoseerde hoeveelheden van 1,5 kg / ha tot 450 kg / ha zonder onderdelen te vervangen of te verwijderen.

Eigenschappen KUHN SITERA e

De eigenschappen van de KUHN SITERA e in het kort:

  • Nauwkeurige zaadaflegging: de doseerhoeveelheid kan men handmatig of automatisch via GPStaakkaart aanpassen. Dankzij de GPS Section Control functionaliteit is de zaaimachine automatisch op de wendakker gestart en gestopt.
  • Eenvoudigste instelling: de HELICA roterende schuifrad dosering is aangedreven en aangestuurd door de elektromotor aan de rechterkant van de machine. Het bekende stappenwiel in combinatie met de variator aandrijving komen daarmee te vervallen. Met behulp van de afdraaiproefknop, waarschuwingslampje en automatische activering van de aandrijving kan op eenvoudige wijze een volautomatische afdraaiproef worden uitgevoerd.
  • Zeer eenvoudige bediening: de machine kan worden bediend via de KUHN VT30-terminal met 3,5” kleurendisplay, de CCI 800, CCI 1200-terminals of een andere ISOBUS-terminal. De basisfuncties samengevat: de rotatiesnelheid van de zaaias bewaken en aansturen, het automatische rijpadensysteem, de hectareteller en het alarm bij laag zaadtankniveau.

De bovengenoemde modellen zijn vanaf nu leverbaar

Bron: Packo Agri

%d bloggers liken dit: