De grootste tractor ter wereld met een continu variabele transmissie

Verbeterde brandstofefficiëntie, bedieningsgemak en minder vermoeidheid van de bestuurder: het zijn maar enkele voordelen van een continu variabele transmissie (CVT). Deze technologie bestaat ook voor tractoren op rupsen in het hoogste pk-segment van de tractormarkt. Zoals de krachtige Quadtrac CVX-reeks van Case IH bijvoorbeeld.

 Door de continu variabele transmissie gaat de rupstractor (Quadtrac CVX) traploos van stilstand tot 40 km/u en kan hij op een vast ingestelde vooruitsnelheid of motortoerental werken. De brandstofefficiëntie wordt verbeterd doordat de tractor op het laagst mogelijke motortoerental werkt. Ook het beproefde Hi-eSCR-systeem van Case IH draagt bij tot een zuinig verbruik. De bedrijfsefficiëntie gaat omhoog doordat de beoogde werksnelheid sneller wordt bereikt.

Door de CVT-technologie kan de grootste rupstractor in zijn segment stil en soepel werken. Dit vermindert de werkbelasting van de bestuurder. Dankzij het bedieningsgemak kunnen ook onervaren bestuurders snel met deze tractor uit de voeten.

De naam Case IH is synoniem met krachtige machines en de onderneming heeft een lange geschiedenis in de ontwikkeling van de continu variabele transmissie van middenklassetractoren. Door deze transmissietechnologie met de Quadtrac ook in het topsegment van de tractormarkt aan te bieden, genieten eigenaars van de grootste akkerbouwbedrijven van dezelfde brandstofefficiëntie en dezelfde prestaties.

Drie Case IH Quadtrac CVX-modellen: 

  • Quadtrac 540 CVX met 613 pk piekvermogen
  • Quadtrac 500 CVX met 558 pk piekvermogen
  • Quadtrac 470 CVX met 525 pk piekvermogen

 

%d bloggers liken dit: