De grootste landbouwminiaturenbeurs ter wereld in Zwolle (NL)!

Dit weekend zakten meer dan 8200 bezoekers af naar de IJselhalle in Zwolle. De reden? De grootste landbouwminiaturenbeurs in de wereld. De 30ste editie van de landbouwminiaturenbeurs georganiseerd door de Landbouwminiaturen Club Nederland trok ook meer dan 280 standhouders naar de beurshallen van ongeveer 8000m².

25 jaar terug, tijdens de 5de editie van de landbouwminiaturenbeurs, werd het eerste beursmodel geïntroduceerd. Een landbouwminiatuur speciaal ontwikkeld voor de beurs en dat je enkel en alleen kon kopen op de beurs. Het eerste beursmodel was een Minneapolis Moline G950 in schaal 1/43 ontwikkeld door Ertl. Dit model kwam uit Amerika en had als opdruk European Edition. 25 beursmodellen later is het beursmodel een Valtra S352 van Siku met maisschuif en aandrukrol in schaal 1/32. De gehele combinatie is gespoten in het zilver en het zwart om het 30 jaar bestaan van de beurs te vieren. Een succes want op het einde van het weekend waren alle beursmodellen verkocht.

Foto door Agritoy

De beurs is dus voor elke verzamelaar van landbouwminiaturen de plaats om het laatste model in de verzameling te vinden of om de laatste nieuwe modellen te bemachtigen. Ook voor de jongste is er een mogelijkheid om de wereld van landbouwminiaturen te ontdekken. Zo had de stand van Siku een volledig arsenaal aan landbouwminiaturen op afstandsbediening die getest werden door jong en oud.

 

%d bloggers liken dit: