Crop Catcher voor maximale opbrengst

Crop-Catcher_CLAAS-Lexion-760-Vario-900_(4)Het Nederlandse bedrijf Pool Agri introduceert de Crop Catcher, een transparant scherm dat gemonteerd op het maaibord oogstverliezen in onder meer graan en koolzaad moet beperken. Door het scherm te monteren op de achterwand van het maaibord wordt voorkomen dat korrels en zaden op de invoer belanden en in de stoppel vallen.

Bijkomend voordeel is volgens het bedrijf dat hiermee ook opslag voorkomen wordt hetgeen vooral een probleem zou zijn in koolzaad. Uit testen uitgevoerd in Duitsland blijkt dat de Crop Catcher in koolzaad maaibordverliezen van 0,5 en 3 kg per hectare kan voorkomen. Het gebogen scherm is gemaakt van onbreekbaar Lexan. Lexan is UV-bestendig en krasvast en doordat Lexan niet verhardt, niet slijt en bestand is tegen diverse chemicaliën, gaat het bijzonder lang mee. De anti-statische coating voorkomt dat korrels en gewasresten eraan blijven kleven.

Pool Agri is exclusief importeur voor geheel Europa en levert de Crop Catcher, die past op vrijwel alle typen maaidorsers, vanaf € 995. Pool Agri claimt dat er wereldwijd al 4.000 stuks verkocht zijn.

%d bloggers liken dit: