Condor Endurance II, Agrifacs opvolger van de Condor Endurance

In 2015 introduceerde Agrifac de Condor Endurance, een zelfrijdende veldspuit voor hoge prestaties. Nu, 3 jaar later, vond Agrifac het tijd voor een opvolger.

Opvallend aan de nieuwe machine is de nieuwe kleurzetting. De machine krijgt een zwarte tank en ook het wit op de cabine is verdwenen. De belangrijkste vernieuwingen zitten echter onder de kap. De machines bestaat uit 3 “zones”, vooraan de vulzone, waar niet alleen het water en sproeimiddel maar ook brandstof en AdBlue gevuld wordt. In het midden van de machine zitten de verschillende tanks, achteraan zit het spuitgedeelte met pompen en electronica.

De Condor Endurance II is uitgerust met de nieuw ontwikkelde EcoTronicPlus II armleuning met geïntegreerde joystick en scherm. Het scherm wordt zowel gebruikt voor GPS als sproeien.

De zelfrijder is verkrijgbaar in spoorbreedtes tussen 190 en 460 centimeter. Standaard kan elke machine 1 meter spoorbreedte varieren. De bodemvrijheid bedraagt 138 centimeter, de maximale banddiameter bedraagt 230 centimeter. De tank heeft een inhoud van 8000 liter, sproeibomen kunnen tussen 24 en 55 meter breed zijn. De maximale snelheid op de weg bedraagt 60 km/u