Claas warmt liefhebbers op met innovatie-aanbod 2021

De Duitse machinefabrikant Claas heeft met een live-uitzending op Youtube haar nieuwe modellen voor 2021 gepresenteerd. Vanaf een akker werden de nieuwe Axion en Xemos trekkers aan de liefhebbers getoond. Ook de Variant-rondebalenpers en de Quadrant-grootpakkenpers zijn doorontwikkeld. De Lexion-dorsers zijn misschien wel de grootse blikvangers in het assortiment.

Paradepaardje onder de maaidorsers

De Lexion 8900 is de grootste maaidorser van Claas. De trommelbreedte is zeventien meter en de dorser heeft zes rotorkorven. De tankinhoud van de 8900 komt op 15000 liter. Paradepaardje van Claas is inmiddels de Terra Trac geworden. Ook de Lexion 8900 kan met dit loopwerk worden uitgevoerd. “Het aandrijfrad is groter dan het voorste wiel. Daardoor kan er meer kracht worden overgebracht. De middelste rollen zorgen dan weer voor het bodemcontact. Met het oog op de bodem kijken we met het loopwerk vooral naar de lengte”, geeft Guido Hilderink, productmanager van de trekkers bij Claas.

Nieuwe trekkers

Het Terra Trac-loopwerk is ook het belangrijkste onderdeel dat Hilderink wil belichten bij de Axion 960, met 440 pk de grootste in de Axion-serie. De Xerion-serie is door het opvallende onderwerp altijd al een blikvanger, waarbij de 5000 het paradepaardje is. Comfort en optimaal zicht op het werk is bij deze trekker het belangrijkste. De beweegbare cabine is één van de onderscheidende eigenschappen van deze 530 pk ‘zescilinder’.

Balen en grootpakken persen voor loonwerkers

De Quadrant 5300 is een echte capaciteitsmachine. De machine heeft een goede doorvoer en dichtheid van de pakken door 46 persslagen minuten. Het knoopsysteem is volgens Hendrik Henselmeyer, productmanager van de Claas-persen, één van de highlights van de grootpakkenpers. “De nieuwe generatie van de de knoper heeft een hoge capaciteit en het eenvoudig invoeren van het speciaal ontwikkelde Quadotex-touw. Dit is niet terug te vinden in de pakken. De aanvoer wordt door een bewakingssysteem gecontroleerd.”

De Variant 485 RC-rondebalenpers is volgens Henselmeyer net als de Quadrant 5300 een typische loonwerkersmachine. “Deze pers legt balen af binnen zes seconden, dankzij de snel openende en sluitende achterklep”, stipt hij aan. De pers onderscheidt zich ook door een hoog aandrijfkoppel en de gepatenteerde bindmethode van Claas. “Binding tot aan de rand van de baal. Met Covered XW kan er zelfs nog een paar centimeter overheen. Mooie dichte balen zijn het resultaat.”

Ook werden het Cemos chauffeurassistentiesysteem, een quad en een Torion-wiellader in de schijnwerpers gezet tijden het ‘vroegboek event’ voor 2021.

%d bloggers liken dit: