Claas valt 2 maal in de prijzen bij de iF Design Awards

Moderne landbouwmachines zijn meer dan alleen technische hoogstandjes. Ook met het design wordt meer en meer rekening gehouden. Claas bewijst dit door met niet één maar twee producten in de prijzen te vallen bij de internationaal geroemde iF Design Awards.

De Claas Jaguar 900 won de iF Design Award in de categorie “Product”, het mobiele GPS transmissie station RTK Field Base won een gouden medaile. In totaal waren er maar liefst 5.575 inschrijvingen uit 59 landen. De jury kende Claas de prijzen toe omwille van de harmonieuze mix tussen technologie en esthetiek.

“De Jaguar 900 dankt zijn succes in deze competitie aan de nauwe en effectieve samenwerking tussen Claas enerzijds en de firma Budde Industries Design uit Münster anderzijds,” verteld Dirk Lahmann, de Project Manager voor de nieuwe Jaguar. De jury wijst in haar verslag op de contouren van de hakselaar die de flow van het materiaal doorheen de machine volgen en een toonbeeld zijn van de kracht die de machine huisvest. Naast de esthetiek waar de jury rekening mee hield, speelde ook de ergonomie een grote rol. Zo is volgens de jury de cabine een comfortabele werkplek met een goed rondom zicht. Ook de toegankelijkheid van het motorcompartiment zorgde voor extra punten. Nog volgens de jury is de hakselaar harmonieus in elk detail.

De tweede prijs die Claas toegekend kreeg ging naar de mobiele GPS transmitter, de RTK Field Base. Dit basisstation zorgt in een straal van 6 kilometer voor een degelijk GPS signaal voor de aansturing van RTK-GPS gestuurde machines. Het verdict van de jury: “Met dit mobiele basisstation zet Claas niet alleen de standaarden op gebied van technologie. Het toestel is om winnaar omwille van de excellente bediening en de mogelijkheid om het station aan te passen aan de omgevingsfactoren.”

%d bloggers liken dit: