Claas-trekkers in jubileumuitvoering

In 2003 nam Claas het Franse Renault Agriculture over. Sindsdien heeft Claas 150.000 tractoren in de typische groene Claas-outfit geproduceerd. Om deze mijlpaal nog meer kleur te geven, produceert Claas twee jubileummodellen van de Axion 870 en Arion 660. Beide modellen krijgen een metallic uitvoering en een bestuurdersinnovatiepakket.

De Axion- en Arion-jubileummodellen krijgen naast de Claas-metallic uitstraling ook een ‘#150.000’-bestickering en een uitgebreid standaardpakket. Dit omvat een lederen bestuurdersstoel, vele praktische gadgets, een getinte achterruit, ledverlichting, luchtdrukclaxon, Cebis-terminal, CMotion-rijhendel, geveerde cabine en Telematics.

De Claas Axion-serie was de eerste Claas-tractor die eind 2003 in de Renault-tractorfabriek te Le Mans werd geproduceerd. De Claas Axion 870 jubileumtrekker levert 295 pk en is voorzien van de traploze CMatic-transmissie.

De Arion 500- en 600-serie werden gepresenteerd tijdens Agritechnica 2007. Sinds 2017 is de derde generatie van dit modellengamma in het vermogensbereik van 125 tot 205 pk leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. De ‘#150.000’ Arion 660 heeft een maximum vermogen van 205 pk en is uitgerust met de CMatic-transmissie.

Om de trekkerproductie nog verder te optimaliseren heeft Claas aanzienlijk geïnvesteerd in de locatie te Le Mans. Dit draagt bij tot een efficiëntere montage en logistieke ondersteuning.  Bij de assemblage gebruikt Claas nu AGV’s (Autonomous Guided Vehicle). Deze onafhankelijk opererende computergestuurde voertuigen transporteren de Claas-trekkers tijdens de montage zelfstandig door de productielijn.

%d bloggers liken dit: