Claas Quadrant 5300, zware knopers, APC en hydraulische invoer nu ook in 90 x 120 cm pakkenformaat

Claas stelde vorig jaar de Quadrant 4200 en 5200 voor, persen die sinds dit jaar ook commercieel beschikbaar zijn. Nu wordt de reeks verder aangevuld met de Quadrant 5300, een verdere ontwikkeling van deze persen met een baalformaat van 90 x 120 cm.

SIZED_IMG_3421Een hogere densiteit in de balen en balen die niet vervormen samen met een hogere productiviteit waren de focuspunten bij de ontwikkeling van de nieuwe persen. Om deze resultaten te bereiken paste Claas de invoer aan, met een hoger koppel op de aandrijving van zowel pick-up als rotor, een hogere rotorsnelheid en een perskamer die 12% langer is geworden.

De Claas Quadrant 5300 krijgt dezelfde nieuwe knopers als de kleinere broertjes. Deze nieuwe knopers maken een langere strik en houden de koord langer vast zodat er tijdens het persen minimale druk op de koord gezet wordt. Bovendien zijn ze beter bereikbaar voor onderhoudswerkzaamheden. Om tijdens het persen de knopers proper te houden zijn deze voorzien van bewegende luchtkanalen. Het Turbo Fan systeem blaast met een snelheid van 140 km/u stroresten weg.

De nieuwe pers is ook uitgerust met het APC (Automatic Pressure Control) systeem van de fabrikant. Dit systeem regelt de persdruk automatisch, afhankelijk van de gewenste parameters zoals de gewenste baaldensiteit en de bindkoordkwaliteit, die de gebruiker ingeeft op de Isobus terminal.

De pick-up en de achterste invoerrol van de pers worden hydraulisch aangedreven. Bij een verstopping moeten er dus geen breekbouten vervangen worden en kan men de invoer eenvoudig omgekeerd laten draaien om de verstopping op te lossen.

De Quadrant 5300 kan uitgerust worden met de Roto-Feed invoer zonder messen, de Roto-Cut invoer moet 25 messen of met het Fine-Cut systeem met 51 messen.

Bewaren

%d bloggers liken dit: