Claas en Kramer stoppen eind 2017 hun samenwerking voor de agrarische verreikers

Kramer-Werke GmbH, onderdeel van de Wacker Neuson Groep en Claas beslisten eind juni hun samenwerking met ingang van 2018 te beëindigen voor wat betreft agrarische verreikers. De service en de wisselstukken blijven ze in de toekomst verder garanderen.

Kramer-Werke bouwt sinds 2005 in zijn fabriek in het Duitse Pfullendorf verreikers voor Claas. Die zet ze wereldwijd op de markt onder de merknaam Claas Scorpion. De Wacker Neuson groep verkoopt dezelfde verreikers in de bouwsector via hun eigen kanalen onder de merknamen Kramer en Wacker Neuson.

Vanaf 2018 zullen beiden onafhankelijk van elkaar verreikers voor de agrarische sector aanbieden. Wacker Neuson zal dit doen via Weidemann , die tot dezelfde groep behoort. Om zich te versterken in de sector plant het zijn aanbod uit te breiden met verreikers die reiken tot boven de 6 meter.
Ook Claas blijft in de toekomst verreikers aanbieden maar dan via een nieuwe samenwerking met Liebherr. De naam van de verreiker zou behouden blijven en de eerste Scorpion modellen gebouwd door Liebherr zouden vanaf januari 2018 beschikbaar worden.

%d bloggers liken dit: