Case IH Magnum zet nieuw wereldrecord met Väderstad Tempo

306 hectare zonnebloemen zaaien in 24u. Dat is het nieuwe record dat gevestigd werd met een Case IH Magnum 340 en Väderstad Tempo.

MagnumRecord01In Bulgarije, op een boerderij ten noorden van Sofia, plaatste Case IH met een Magnum 340 en Väderstad met een Tempo 12rijige precisiezaaimachine een nieuw wereldrecord. Op 24u tijd werd maar liefst 306 hectare zonnebloemen ingezaaid. “306 hectare zaaien in 24 uur tijd wil zeggen dat we een werksnelheid van bijna 20 km/u tijdens de gehele  duur van de recordpoging haalden. Dat is een zware taak voor zowel man als machine”, zegt  Vasile Morariu, Field Specialist van Case IH. “De keuze voor de Magnum 340 voor deze recordpoging was snel gemaakt, we weten dat het een betrouwbare, sterke en bewezen machine is. In Bulgarije rijden er honderden Magnum trekkers die jaarlijks duizenden hectaren land bewerken. Het was gewoon de zaak van er aan te beginnen”, zegt Morariu met een glimlach.

De sleutel was precisiewerk.
MagnumRecord02Om de stress te beperken en het de bestuurder zo gemakkelijk mogelijk te maken, werd gebruik gemaakt van het Case IH Advanced farming Systems. “De trekker was uitgerust met AFS AccuGuide, een AFS Pro 700 touch-screen en correctiesignalen werden voorzien door een basisstation vlakbij het veld.”, legt George Stanson, Business Manager voor  Case IH Balkans uit. “Deze configuratie maakte 24 u werken zonder fouten mogelijk. ”

De harde cijfers:
Trekker: Case IH Magnum 340
Zaaimachine: 12 rijen Väderstad Tempo
GPS: AFS AccuGuide met RTK
Duur van de recordpoging: 24hrs
Oppervlakte: 306 ha
Gemiddeld 12.75 ha/u
Werksnelheid: 19 km/u
Verbruik: 3.5 litres/ha

(Bovenstaande gegevens zijn gemiddelden)

%d bloggers liken dit: