Case IH Magnum 400: het nieuwe vlaggenschip van de Magnum-serie

De nieuwe Case IH Magnum 400 AFS Connect wordt het nieuwe vlaggenschip van de alweer zevende generatie Case IH Magnum-serie trekkers. Dit nieuwe topmodel werd woensdag in Duitsland aan de vakpers getoond.

Met een maximaal vermogen van maar liefst 435 pk, is deze af fabriek leverbaar met AFS connect. Dat betekent dat alle gegevens van de trekker en het werk op het veld direct worden geregistreerd. De overdracht vindt realtime plaats. Met drie componenten te weten, de AFS Pro 100-monitor, het AFS Vision Pro-besturingssyteem en de AFS Vektor Pro satellietontvanger kunnen het trekkerbeheer en de precisielandbouwfuncties optimaal worden benut.

Programmeerbare sneltoetsen

Naast de touchscreenbediening zijn bepaalde functies vrij toegankelijk via vrij programmeerbare sneltoetsen tijdens het werken in het veld. Buiten dat is bij het gebruik van deze drie AFS-connect-elementen communicatie mogelijk tussen operations manager en chauffeur. Wanneer ook een derde partij toestemming krijgt, de servicemonteur van een dealer. Via een extern bureaublad kan een servicemonteur eventuele technische problemen direct op afstand verhelpen. De chauffeur kan de draadloze gegevensoverdracht in twee richtingen gebruiken. Bijvoorbeeld taakkaarten voor het strooien van kunstmest en / of het uitvoeren van zaaiwerkzaamheden kunnen realtime worden verzonden.

Stage V emissie-eisen

Dankzij de gepatenteerde Hi-eSCR 2 technologie van FPT Industrial voldoet deze trekkers aan stage V emissie-eisen. Nu zijn er wereldwijd vier modellen beschikbaar, de Magnum 310, 340 en 380 en dus nu ook de Magnum 400. Voor alle vier modellen is er een mogelijkheid om te kiezen tussen continue variabele CVXDrive-transmissie met drie bereiken en 21/5 PowerDrive transmissie om soepel te schakelen tussen veld- en transportwerk. De nieuwe Magnum AFS-connect-modellen zijn volledig ontworpen voor precisielandbouw en digitaal beheer van gegevens.

Case IH Steiger AFS Connect

Tevens brengt Case IH een echte power pack op de Europese markt: de nieuwe Steiger AFS Connect knikgestuurde modellen met wielen en de Quadtrac AFS Connect op rupsen.

 

%d bloggers liken dit: