Case IH kleeft categorieën op autonomie

Sinds de onthulling van het autonome conceptvoertuig heeft Case IH de technologie verder ontwikkeld en de automatisering en autonomie voor de landbouw verder gedefinieerd. Het merk heeft klanten over de hele wereld gesproken om te onderzoeken hoe deze technologie kan worden gebruikt om een maximaal resultaat te behalen. Via het Autonomy and Automation Program onderzoekt en test Case IH de autonome technologie in echte praktijkscenario’s.

Verschillende landbouwactiviteiten over de hele wereld vereisen verschillende maten van automatisering. Dankzij een uitgebreid onderzoek naar klantgericht productontwerp ontdekte Case IH dat de huidige en toekomstige technologische behoeften in de landbouw kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën van automatisering. De categorieën en soorten activiteiten die daarmee gepaard gaan zijn:

  • Automatische besturing
  • Coördinatie en optimalisering
  • Bestuurderondersteunde automatisering
  • Autonomie onder toezicht
  • Volledige autonomie

De vijf categorieën die Case IH heeft gedefinieerd, beginnen met de automatisering van specifieke werkzaamheden op een werktuig. Case IH nam in de jaren 90 van de vorige eeuw het voortouw door producenten eerst automatiseringstechnologie te leveren in de vorm van
AFS AccuGuide™ automatische geleiding, en gaat daar vandaag de dag mee verder door meer geavanceerde oplossingen te bieden, zoals AFS AccuTurn™ om automatisch te keren op de wendakker en AFS Soil Command™ voor de detectie van het zaaibed.

In 2018 werkt Case IH samen met Bolthouse Farms aan een proefproject voor de autonome tractor. Het doel van het programma is om inzicht te krijgen in de manier waarop nieuwe autonome technologie kan worden toegepast en in de praktijk kan voldoen aan de vereisten van de landbouw.

Bolthouse Farms is een van de grootste wortelproducenten in Noord-Amerika, waarvoor ze het hele jaar door in vier staten van de VS en in Canada enorme oppervlakten bebouwen. De manier waarop de onderneming zich richt op en openstaat voor geavanceerde technologie, in combinatie met de wens om de productiviteit te verbeteren, maakt de onderneming uitermate geschikt voor het proefproject van het Case IH Autonomy and Automation Program.
Het proefproject is in eerste instantie gericht op primaire grondbewerking en diepe grondbewerking, beide enorm repetitieve werkzaamheden die Bolthouse Farms het hele jaar door verricht, waarvoor een kleine vloot van autonome Steiger® Quadtrac®-tractoren wordt gebruikt, die een True-Tandem™-schijveneg of Ecolo-Tiger®-schijvenploeg trekken. Zo kan de besturing van de autonome machine met verschillende grondbewerkingstoepassingen, bodemtypes, meteorologische omstandigheden en detectie- en waarnemingsactiviteiten worden geëvalueerd.

Brian Grant, Bolthouse Farms Vice President of Agriculture, ziet het proefproject met de autonome tractor als een kans om nieuwe manieren te ontdekken om de activiteiten van de onderneming efficiënter te maken en hoogwaardig voedsel te leveren voor een groeiende bevolking.