Case IH integreert Galileo netwerk

Case IH verbetert de robuustheid van zijn RTK + -correctiesignaalnetwerk door het Europese Galileo-systeem toe te voegen aan de compatibele satellieten waarmee het werkt. Op deze manier kan de signaalontvangst en betrouwbaarheid voor landbouwers gemaximaliseerd worden bij het gebruik van  de Case IH RTK + automatische sturing en aanverwante technologieën.

RTK-systemen zijn meestal afhankelijk van signalen van de Amerikaanse GPS- of Russische GLONASS-satellietnetwerken, beide in de eerste plaats ontworpen voor gebruik door het leger. Om Europese Case IH-gebruikers een betrouwbaar alternatief te bieden bij het gebruik van RTK + -gestuurde stuursystemen met een reproduceerbare nauwkeurigheid van minder dan 1,5 cm, maakt Case IH AFS RTK + nu ook gebruik van het Galileo-netwerk, een Europees systeem gericht op civiel gebruik.

De toevoeging van Galileo aan de globale GNSS-constellatie helpt het risico op signaalstoring te minimaliseren, een belangrijke driver voor de integratie van zijn signalen in het Case IH AFS RTK + -signaalsysteem. Onafhankelijkheid van het Europese satellietnetwerk is een hoofddoel, maar Case IH AFS RTK + is ook ontworpen om compatibel te zijn met bestaande en geplande GNSS-satellieten en interoperabel met GPS en GLONASS.

Galileo bouwt voort op de mogelijkheden van EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service), het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem, met verbeterde informatie over positionering en timing. Hierdoor wordt de consistentie van de signaaldekking verbeterd en is een robuust en betrouwbaar signaal voor een nauwkeurige pass-to-pass herhaalbaarheid verzekerd. Dit komt de landbouwers ten goede doordat de uitvaltijd wordt geminimaliseerd doordat wordt gewacht op verloren signalen, en wordt gezorgd voor een consistent hoog rendement van het gebruik van zaad-, meststof- en gewasbeschermingsproducten door parallelle passen met minimale overlapping, waardoor het gewaspotentieel wordt gemaximaliseerd.

%d bloggers liken dit: