Carré Econet schoffelmachine: in elk gewas in zijn element

Carré doet bij veel mensen niet direct een belletje rinkelen. De Franse fabikant van onder meer schoffelmachines wordt bij ons vertegenwoordigd door Steeno in Vichte. De Loonwerker sprak met enkele enthousiaste gebruikers. 

Bezoekers van de SIMA in 2014 herinneren zich wellicht wel de autonome schoffelrobot van Carré, de Anatis. De fabrikant kreeg een ‘special mention’ van de beursorganisatie voor deze innovatie. Naast schoffelmachines produceert Carré onder meer cultivatoren, diepwoelers, wiedeggen en de Inro strip till bemester.

Econet is de overkoepelende naam die Carré hanteert voor haar schoffelmachines. Door de modulaire bouwwijze is echter haast geen enkele machine hetzelfde. Natuurlijk zijn de gewassen leidend bij de opbouw van de schoffelmachine, maar hiernaast kan de klant kiezen welke modules hij prefereert. De Carré Econet is geschikt voor gewassen met rij-afstanden van 20 tot en met 80 cm en de werkbreedte loopt van 1 tot maar liefst 13 meter.

Carré biedt gebruikers van de Econet de keus uit vijf verschillende elementen toegesneden op verschillende gewassen. Het standaard element is geschikt voor rij-afstanden van 45 – 80 cm en dus voor gewassen zoals mais, zonnebloemen, suikerbieten en soja.

Lees het complete artikel met gebruikerservaringen van Dieu, Christian en Doff BV in De Loonwerker van juli.

%d bloggers liken dit: